Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

‘Mannen met een dikke bierbuik hebben meer bedpartners’ 

Heb jij een flink afdak boven je gereedschap hangen? Dan is de kans groot dat dat gereedschap vaak gebruikt is.

‘Mannen met een dikke bierbuik hebben meer bedpartners’ 

We nemen het met een dikke korrel zout, maar toch: volgens onderzoekers aan de Chapman University in Los Angeles hebben mannen met een stevige bierbuik een veel beter seksleven dan heren met een laag BMI.

De professoren hebben het liefdesleven van ruim zestigduizend mensen een jaar lang nauwlettend in de gaten gehouden - vraag ons niet hoe - en wat bleek: de heren met een ‘bierbuik’ deelden het bed met de meeste verschillende vrouwen.

Bierbuik

Ja, wij vragen ons ook af hoe dat in godsnaam mogelijk is. Staan we dan verdomme de godganse dag voor niets in de sportschool? Hadden we eigenlijk net zo goed een stapel hamburgers in onze achternek kunnen schuiven? Helaas, zo werkt het niet helemaal.

Wat de medische wereld - en daarmee dus de wetenschappers achter dit onderzoek - namelijk als een ‘bierbuik’ ziet, is in het oog van de gewone man niet meer dan ‘een paar vetjes’. En wat wij als ‘een buikje’ zien, heet voor de gemiddelde arts helaas ‘obesitas’.

In de wetenschappelijke woorden van David Frederick, professor aan de Chapman University: “Het is belangrijk om te benoemen dat de medische classificatie van ’overgewicht’ op sociaal gebied anders wordt ervaren.” Ja, dat dus.

Conclusie: Een klein beetje vet mag, maar het moet niet te gek worden. Aan de andere kant: als je een wandelend skelet bent, zitten de dames ook niet op je te wachten.

Lifestyle
  • iStock, vandervelden