doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Mallorca-verdachte Sanil B.: ‘politie haalt alles uit de kast om mij in de val te lokken’

Vandaag zitten de verdachten van de dodelijke mishandeling van Carlo Heuvelman op Mallorca voor de rechter. Het is de eerste keer sinds bekend werd gemaakt dat undercoveragenten ingezet zijn om verdachte Sanil B. te laten bekennen over de mishandelingen.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-62c5c3ea82a69 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62c5c3ea82a69 img{#fig-62c5c3ea82a69 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-62c5c3ea82a69 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62c5c3ea82a69 img{#fig-62c5c3ea82a69 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-62c5c3ea82a69 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62c5c3ea82a69 img{#fig-62c5c3ea82a69 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-62c5c3ea82a69 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62c5c3ea82a69 img{#fig-62c5c3ea82a69 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Mallorca-verdachte Sanil B.: ‘politie haalt alles uit de kast om mij in de val te lokken’

Sanil B. liet tijdens de tweede zitting in het Mallorca-proces horen dat hij het niet eens was met de manier waarop de politie te werk is gegaan. “Ze doen er alles aan om mij in de val te lokken”, sprak hij in de rechtszaal in Lelystad. “Alles wordt uit de kast gehaald om mij in de val te laten lopen. In mijn ogen gaat dit niet meer om waarheidsvinding. Ik heb er zelfs over gedacht niet meer aan het onderzoek mee te werken.”

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

B. klaagde over het feit dat de politie gesprekken tussen hem en zijn ouders afgeluisterd zou hebben. Daarnaast werden er undercoveragenten ingezet om in de gevangenis met hem in gesprek te gaan. B. was op dat moment net geconfronteerd met het feit dat er DNA van de overleden Carlo Heuvelman op zijn schoen gevonden was. Daardoor leek hij volgens de agenten erg overstuur. In het Marokkaans zei hij tegen een undercoveragent dat ‘het voorbij is’. Ook antwoordde hij ‘ja’ op de vraag of hij Carlo geschopt zou hebben. Later gaf hij een andere verklaring, dat hij te dronken was geweest om het zich te herinneren.

In de rechtszaal kwam Sanil B. terug op ‘dat gesprek waarin ik zogenaamd ja zou hebben gezegd over de vraag of ik het gedaan zou hebben.’ B. zou zich dat gesprek niet kunnen herinneren.

“Wat ik wel kan herinneren is dat ik heb gezegd dat ik het raar vond dat ik Carlo's dna op mijn schoenen heb, want ik heb niks met zijn dood te maken. Ik vind het op zich goed dat er undercoveragenten worden gebruikt, want de enige manier om de Carlo te eren is de waarheid boven tafel krijgen. Daarom werk ik nog steeds overal aan mee en geef ik openheid van zaken. Want ik wil ook weten wat er met hem is gebeurd. Ik heb dingen in die gesprekken gezegd die niet kloppen, soms doe je wat stoer als gevangenen onderling.”

Opsporing Verzocht

Tijdens de rechtszaak werd ook meer duidelijk gemaakt over de ‘belangrijke getuige’ die zich meldde na een recente aflevering van Opsporing Verzocht. Het gaat om een jonge man uit Noord-Holland. Op foto’s die tijdens het programma vertoond werden, was de man herkenbaar in beeld. Dat gebeurde bij hoge uitzondering, omdat de politie dringend op zoek was naar meer getuigen voor de mishandeling van Carlo Heuvelman.

De verklaring van deze man zou ‘doorslaggevend kunnen zijn’. Inmiddels heeft hij zijn verhaal gedaan bij de politie. Inhoudelijk is er nog niets bekendgemaakt over de verklaring van de man.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws