doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Louis The Movie: Van Gaal krijgt eigen bioscoopfilm

Een uniek inkijkje in het leven van de bijzondere man Louis van Gaal, wij kunnen niet wachten. En Louis zelf trouwens ook niet.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-62be9c89cfa1e img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62be9c89cfa1e img{#fig-62be9c89cfa1e img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-62be9c89cfa1e img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62be9c89cfa1e img{#fig-62be9c89cfa1e img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-62be9c89cfa1e img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62be9c89cfa1e img{#fig-62be9c89cfa1e img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-62be9c89cfa1e img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62be9c89cfa1e img{#fig-62be9c89cfa1e img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Louis van Gaal

Als er íemand is die interessante beelden oplevert, dan is het Van Gaal wel. Van z'n Engelse uitspraken - that's another cook - tot de legendarische interviews van Hansie Kraay, Louis is en blijft een kleurrijk figuur. Bovendien heeft 'ie er in ieder geval voor gezorgd dat het Nederlands elftal mag ballen op het WK in Qatar. Kortom, die man verdient een bioscoopfilm.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Louis: The Movie

En laat dat nou nét het geval zijn. Aloysius Paulus Maria van Gaal, zoals onze bondscoach voluit heet, is de afgelopen drie jaar gevolgd door een cameraploeg. Zowel tijdens zijn werk als voetbaltrainer, als binnen de persoonlijke levenssfeer. De beelden die geschoten zijn, worden op dit moment verwerkt tot heuse bioscoopfilm.

"Ik vond het een eer om mijn medewerking te verlenen aan een film over mijn leven", zegt 'King Louis' tegen het AD. Bovendien is zo'n docu ook broodnodig, laat hij weten. Van Gaal: "Mijn imago komt niet overeen met de persoon die ik ben. Helaas. Je moet me persoonlijk kennen om door dat imago heen te kijken. Daarom heb ik voor één keer een filmmaker toegelaten."

Louis als familieman

Om het 'portret' zo compleet mogelijk te maken, hebben de makers een boel Nederlandse en buitenlandse voetbalsterren geïnterviewd over 'de trainer Van Gaal'. Met daarbij onder andere aandacht voor zijn periodes bij Ajax, AZ, FC Barcelona, FC Bayern München, Manchester United en het Nederlands elftal. Dat is dan vooral Louis langs de lijn, in de kleedkamer of op het trainingsveld. Maar hoe is Louis eigenlijk als familieman?

Nou, ook dat komen we te weten, als we de makers van de documentaire mogen geloven. Ze hebben 'De IJzeren Tulp' ook thuis en binnen andere informele settings vastgelegd. Bovendien worden ook Van Gaals dochters en z'n vrouw Truus aan het woord gelaten over hoe de beste man als partner en als vader is.

De première van Louis The Movie (officiële titel wordt later pas bekendgemaakt) is op 11 april in het Tuschinski in Amsterdam. Vanaf 14 april draait de film in de Nederlandse bioscopen, mits deze tegen die tijd weer open zijn natuurlijk.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws