Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Braken in de bios: alweer kotsers en weglopers bij nieuwe film met Demi Moore

Als de popcorn er net zo hard uitkomt als dat het erin ging, dan weet je dat de film bijzonder ranzig is.

film

Saw, The Human Centipede, Tusk. Zomaar een greep uit films die alleen geschikt zijn voor mensen met een sterke maag. Dat heeft wellicht te maken scènes waarin mensen gemarteld, vermoord of aan elkaar genaaid worden. Dat is niet bepaald kost waar je lekker van slaapt. Maar goed, er zijn fanaten die smullen van dit soort producties en precies díé mensen kunnen op dit moment met een gerust hart naar The Substance. De film past namelijk prima in het rijtje eerder genoemde films

Tijdens een voorvertoning eerder dit jaar in Groningen verliet namelijk zo'n 10% van de bezoekers vroegtijdig de zaal. Sommige mensen deden dat huilend en er was volgens een woordvoerder van de bios zelfs een dertiger die flauwviel.

"De film is compromisloos en bloederig, maar viel bij driekwart van de bezoekers erg goed in de smaak. We kregen allemaal lyrische reacties terug. Maar een paar mensen vonden het echt een paar stappen te ver gaan."

Opnieuw heftige reacties

Inmiddels draait The Substance in alle bioscopen over de hele wereld. En wat blijkt? De reacties tijdens de Groningse voorvertoning in augustus waren volgens de Telegraaf geen uitzondering. In Londen verlieten tientallen mensen de zaal, de rest keek de film tussen de vingers door, aldus de krant.

Ook vertoningen in Duitsland en de Verenigde Staten zorgden voor vluchtende mensen. Andere bezoekers werden misselijk en een enkeling gooide z'n popcorn eruit na het verlaten van de bioscoopzaal.

Opvallend: de film krijgt hoge scores op reviewsites. Zo scoort The Substance een 7.0 op IMDB, een 90% door critici van recensenten op Rotten Tomatoes en een 70% van het publiek op diezelfde site. De productie kreeg zelfs een prijs voor beste scenario op het Cannes filmfestival.

Plot

In de film speelt Demi Moore de uitgerangeerde filmster Elizabeth Sparkle, een vrouw die niet tevreden is met haar uiterlijk. Door een speciaal middeltje te nemen kan ze een 'betere' versie van zichzelf worden. Met alle gevolgen van dien. Meer weten? Kijk vooral bovenstaande trailer.

Bizar
  • de Telegraaf
  • NL Beeld / Capital Pictures Movies