Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Een capitole straf

In Amerika zijn de eerste rechtszaken in het grote proces tegen de kapitoolbestormers voorbij. De nieuwste veroordeelde: 'Sjamaan' Jacob Chansley.

Een capitole straf

Kent u hem nog? De Amerikaan Jacob Chansley, beter bekend als de ‘sjamaan’ (een soort priester) die op 6 januari 2021 met zijn gehoornde bontmuts, geschminkte gezicht, ontbloot bovenlichaam en speer met de Amerikaanse vlag uitgroeide tot het gezicht van de bestorming van het Capitool, waarbij vijf doden vielen, vier aanvallers en een agent.

U weet het misschien nog: Chansley pronkte ermee aanhanger te zijn van de ultrarechtse beweging QAnon. Zij zijn overtuigd dat oudpresident Donald Trump een geheime strijd voert tegen de deep state: een elite die een ondergrondse wereldregering zou hebben gevormd en pedofiele satanisten zouden zijn. Of zoiets. Nadat eerder al schizofrenie en een bipolaire stoornis bij Chansley waren vastgesteld – je verwacht het niet – volgde afgelopen week de uitspraak in zijn zaak over zijn aandeel in de bestorming van het Capitool. Jammer voor hem is zijn grote vriend Trump niet meer in staat hem gratie te verlenen. Hij moet 41 maanden de bak in.

Misdaad
  • BrunoPress e.a.