Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bilal Wahib wordt niet vervolgd voor beruchte livestream-incident

Eerder dit jaar was te zien hoe Bilal Wahib tijdens een livestream op Instagram een minderjarige jongen overtuigde zijn geslachtsdeel te laten zien door hem geld aan te bieden. Zojuist is bekendgemaakt dat het OM Wahib niet gaat vervolgen voor deze actie.

Bilal Wahib

Dit gebeurde er in maart van dit jaar: tijdens een livestream is te zien hoe Bilal Wahib een minderjarige jongen probeert te overtuigen zijn geslachtsdeel te laten zien door hem geld aan te bieden. “Wolla, als jij je piemel kan laten zien, nu 17 doezoe (17 duizend euro, red.). Hier, voor jou”, spreekt Wahib.

Wanneer de jongen zegt dat hij geen bankrekening heeft, wordt duidelijk dat het niet om een volwassene gaat. “Hij is minderjarig, broer”, merkt de ook aanwezige acteur Oussama Ahammoud op.

Desondanks wordt er doorgezet. Wahib biedt aan om het geld contant te geven en de jongen doet wat er van hem gevraagd wordt. “Schatje, hij heeft z’n piemel gewoon laten zien”, zegt Wahib vervolgens, terwijl hij het uitschatert.

Wel strafbaar feit

Over het incident zegt het OM nu dat er wel degelijk een strafbaar feit is gepleegd. Wahib heeft het 12-jarige slachtoffer aangezet om iets tegen zijn wil te doen, aldus het OM. Daarmee maakte de Mocro Maffia-acteur "inbreuk op de lichamelijke integriteit van de minderjarige jongen". Van vrijwilligheid is geen sprake, zegt justitie verder, mede door het aanbieden van de 17.000 euro.

Het OM: "Als de jongen had geweten dat hij geen geld zou krijgen, zou hij niet voor een groot publiek zijn geslachtsdeel hebben getoond." Het wordt Wahib ook extra aangerekend omdat hij volwassen is, plus bekende Nederlander met een groot publiek.

Van het verspreiden van kinderporno is echter geen sprake, is het oordeel van het Openbaar Ministerie. Eerder van een "volstrekt misplaatste actie."

Geen vervolging

Samenvattend: wat Bilal Wahib deed is volgens justitie wel degelijk strafbaar. Toch is er besloten hem niet te vervolgen. Dit komt mede omdat de jongen zelf heeft aangegeven daar geen behoefte aan te hebben - een rechtszaak zou volgens het OM op dit moment niet in het belang zijn van de het slachtoffer. (Wahib en de jongen troffen in juni 2021 een financiële regeling.)

Tot slot vindt het OM dat Bilal Wahib ook al behoorlijk wat voor zijn kiezen heeft gehad: "Contracten zijn verbroken, partijen wilden niet meer met hem samenwerken en hij heeft forse imagoschade opgelopen." En ondanks dat dit helemaal zijn eigen schuld was, hebben ze het wel mee laten meewegen in de uiteindelijke beslissing.

Nieuws
  • NOS, Parool
  • EM-Press/Patrick van Emst/Brunopress.nl