Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Luisteraars 100% NL willen boete voor illegale show Theo Maassen betalen

Theater De Liefde hoeft zich waarschijnlijk geen zorgen te maken als ze vanavond beboet worden omdat ze Theo Maassen voor een volle zaal laten optreden. Luisteraars van radiozender 100% NL hebben zich massaal gemeld om wat centen bij te leggen, mocht het nodig zijn.

Theo Maassen

Ze kwamen er gister niet uit, de Haarlemse burgemeester Jos Wienen en Theater De Liefde. Na het zien van de taferelen op het circuit van Zandvoort, besloot de culturele instelling alle kaarten voor de voorstelling van cabaretier Theo Maassen in de verkoop te doen, in plaats van het toegestane beperkte aantal. "We zaten bij elkaar en zeiden: wat zitten we nou steeds moeilijk te doen en steeds heel erg aardig alle regels op te volgen?' zei theatervoorzitter Mylou Frencken daarover. "Het is mooi geweest."

'Beetje laf'

Foei, zei de gemeente Haarlem toen, waarop er een gesprek tussen het theater en de Haarlemse burgemeester plaatsvond. Een vruchteloze conversatie, bleek achteraf. Het verzoek of een deel van het publiek de show niet gewoon ergens anders op een scherm kon bekijken, werd vriendelijk afgewezen door De Liefde. De woordvoerster: "En het zou een beetje laf zijn om het nu nog helemaal af te blazen."

Volle bak dus, vanavond en morgenavond. Iets waar Theo Maassen het naar verluidt volledig mee eens is. I tegenstelling tot burgemeester Wienen, die aangaf te zullen handhaven als de boel wordt doorgezet met een volle zaal.

Dat gezegd hebbende, zouden de 'illegale' optredens van Maassen het Haarlemse theater zomaar duizenden euro's lichter kunnen maken.

100% NL-luisteraars springen bij

Heel bang daarvoor hoeven ze echter niet te zijn, 100% NL springt namelijk bij. Althans, de luisteraars van de radiozender. Massaal meldden zij zich aan om het theater financieel te steunen.

Geen officiële inzamelingsactie van het radiostation, de luisteraars opereren uit eigen beweging. Toch laat de zender weten de spontane donateurs zeker in contact te brengen met De Liefde als de gemeente een bon uitschrijft.

Misschien ook voor jou:
Video: Hans Teeuwen gaat niet optreden zolang QR-beleid geldt
Entertainment
  • AD
  • Pro Shots/Voetbal International