doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Het dramatische leven van Rachel Hazes - Knettergek!

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');

Ruzie met de kinderen

Opzetje of niet, Hazes wil niets liever dan de rest van zijn leven spenderen aan Rachel. Forever, zegt hij na zijn jawoord. “Zij, mijn allerlaatste kans, heeft mij gered. En ik blijf vanaf nu zo monogaam als de pleuris,” zegt hij na de bruiloft. Dat ze een turbulent huwelijk hadden, is al aan bod gekomen in talloze boeken, documentaires, films en musicals. Maar hoe is het Rachel vergaan na de dood van haar man? Niet zo best. Rond de uitvaart in de Amsterdam Arena belooft ze altijd samen te blijven met haar kinderen en samen sterk te zijn, maar dat is toch niet helemaal uitgekomen. Al ruim twee jaar is er geen contact tussen moeder en dochter. Rachel zou ruzie hebben gemaakt met haar beste vriendin, waarna Roxeanne de kant van die vriendin koos. In het openbaar zwijgen de dames over hun geschil, maar de digitale sneer die moeder aan dochter gaf was voor iedereen te zien. Op Instagram feliciteerde Roxeanne Monique (de ex van haar broer) met de verjaardag van hun hond.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

“Fenders vriendje! Gefeliciteerd!” is het onschuldige bericht bij de foto. Dan reageert ook Rachel.

“Hij had beter vriendjes met Davinci kunnen worden in plaats van hem na negen jaar weg te doen! Schaam je…” Davinci is de oude hond van Roxeanne die ze inderdaad heeft weggedaan.

@media (max-width: 680px){#fig-6387becde4611 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6387becde4611 img{#fig-6387becde4611 img.lazyloading{width: 624px;height: 0px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-6387becde4611 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6387becde4611 img{#fig-6387becde4611 img.lazyloading{width: 980px;height: 0px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-6387becde4611 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6387becde4611 img{#fig-6387becde4611 img.lazyloading{width: 1272px;height: 0px;}}
Even geen ruzie: Rachel met Roxeanne en André in 2015.

“Mijn moeder heeft gewoon bepaalde standpunten. Zij is voor de mensen heel hard en knettergek, en dat is ze waarschijnlijk ook, maar ik weet zeker dat als je dit meemaakt met je kind dat het heel zuur is,” zei junior in een podcast van Shownieuws. Overigens heeft ook hij jarenlang geen contact gehad met zijn moeder. In 2019 zei André jr. tegen Johnny de Mol: “Ineens spraken mijn moeder en zus niet meer tegen mijn vrouw. En omdat ik achter haar stond, werd er ook niet meer tegen mij gesproken. De eerste jaren heb ik daar heel erg mee gezeten. Ik ging echt kapot.”

Na vier jaar leggen André en Rachel hun vete bij. Al die tijd heeft hij dus ook geen contact gehad met zijn zus. Die laatste heeft daar spijt van, zei ze in Privé. “Enorm veel spijt. Hierdoor hebben we elkaar al die jaren niet gezien en hebben we heel veel mooie momenten van elkaar gemist. Alleen maar omdat ik partijdig was in deze situatie. Ik stond achter mijn moeder.” Inmiddels is André weer goed met zijn moeder en zus, maar liggen de dames dus nog met elkaar overhoop. Volgt u het nog?

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_middle_article');

‘KLEINE DRÉ SPRONG ERTUSSEN EN RIEP TEGEN Z’N VADER DAT HIJ MIJ MET RUST MOEST LATEN, ROXY HAD DE TELEFOON AL IN HAAR HANDEN OM IEMAND TE BELLEN’

Psychiatrische kliniek

Rachel en Roxeanne waren juist altijd zo’n twee-eenheid. In 2017 laat Rachel zich vrijwillig opnemen in een psychiatrische afdeling van een ziekenhuis in Hilversum. “Ik ben ontzettend trots op mijn moeder dat zij deze stap genomen heeft,” zegt Roxeanne dan nog. “Rachel heeft veel meegemaakt in haar leven en dat alles bij elkaar opgeteld, is het haar de laatste maanden steeds zwaarder gaan vallen. Het leek haar daarom beter om hier met hulp van buitenaf aan te werken,” aldus het statement van haar management.

Dat Rachel op dat moment geen contact heeft met haar zoon en ook haar kleinzoon nog niet heeft mogen ontmoeten, zal niet bijdragen aan haar geestelijke gesteldheid. Maar Rachel krabbelt weer op, na een paar weken mag ze thuis verder herstellen. En in de recente docuserie lijkt het haar goed te gaan. De stem klinkt steeds wat doorrookter, maar ze maakt een vrij opgeruimde indruk.

@media (max-width: 680px){#fig-6387becde49f2 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6387becde49f2 img{#fig-6387becde49f2 img.lazyloading{width: 624px;height: 0px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-6387becde49f2 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6387becde49f2 img{#fig-6387becde49f2 img.lazyloading{width: 980px;height: 0px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-6387becde49f2 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6387becde49f2 img{#fig-6387becde49f2 img.lazyloading{width: 1272px;height: 0px;}}
Ex-hartsvriendinnen: Rachel en Rosanna.

Trots laat ze haar tweede huis zien, in Barcelona, op een vrije trap van Estadi Johan Cruyff. Wat had haar man dat mooi gevonden, weet ze. Zelfs Patrick Kluivert, die ze Andrés donkere zoon noemt, is jaloers op het uitzicht vanaf het balkon. De redactie van Kleine jongen: het echte leven van André Hazes heeft flink uitgepakt. Veel mensen uit de entourage en omgeving van Hazes komen aan het woord, ook zijn jongere broer. Maar er is één grote afwezige: Roxeanne. Nou ja, afwezig… Er worden wel volop beelden getoond die de zanger maakte met zijn privécamera en waarop ze is te zien als klein meisje. Daarover was ze nogal onaangenaam verrast. “Voor deze documentaire is gebruikgemaakt van privébeelden van ons gezin, waarvan ik bepaalde fragmenten nog nooit eerder heb gezien,” schreef ze na de eerste aflevering op Instagram. “Aangezien ik niets anders van mijn vader heb dan herinneringen, had ik deze beelden graag privé gehouden en op een zelfgekozen moment willen bekijken en aan mijn kind laten zien. Ik heb via mijn management aan beide producenten laten weten dat ik niet akkoord ga met het gebruik van privébeelden. Het kwetst me dat deze wens is genegeerd.”

Ruzie met hartsvriendin

De beelden zijn vrijgegeven door haar moeder en dat zal vast niet bijdragen aan een eventuele verzoening. Die is volgens André junior sowieso ver weg. “Volgens mij zijn zij nog een tandje erger met elkaar,” doelend op zijn eigen eerdere conflict met Rachel. “Maar weet je, ik heb duidelijk gezegd dat ik daar niet tussen ga zitten. Tegen beide dames heb ik gezegd: bij mij niet beginnen over de ander. Ik heb geen zin meer in ruzie. Wel heb ik aangegeven: het is wel je eigen bloed. Denk goed na wat je over elkaar zegt. Een ruzie is nog te lijmen, maar als het te ver gaat, is het definitief voorbij. Kijk maar hoe het mij is gegaan. Het is dat Monique het toen met mijn moeder heeft geregeld. Anders was het nooit goed gekomen,” zei hij vorig jaar in Privé.

Voor de makers van de reallifesoap is het interessant om te volgen hoe het verder gaat tussen moeder en dochter. Roxeanne heeft zelfs een getatoeëerde ode aan haar moeder op haar lijf. “Ze is mijn moeder, dat zal nooit veranderen. We zijn heel close, ze woont boven mij,” zei ze in betere tijden in Beau Monde. In de soap zouden de levens van Rachel én Rosanna Kluivert zijn te volgen. Rosanna is haar hartsvriendin, in de recente documentaire zegt ze nog dat de familie Kluivert een van de redenen was om een huis in Barcelona te betrekken. Maar jawel, Rachel heeft inmiddels óók ruzie met mevrouw Kluivert. Nino Wilkes, de zoon van Rosanna, deed het management van Rachel, maar is daar vorig jaar acuut mee gestopt. Laat die soap maar komen!

ANDRÉ IS MISBRUIKT IN ZIJN JEUGD

Na de dood van haar man maakte Rachel Hazes dus ruzie met alles en iedereen, maar zoals bekend had ze ook de nodige problemen met de zanger. Vooral in de aanloop naar grote concerten liep de spanning in huize Hazes hoog op. In de laatste jaren van hun gezamenlijke periode leefden ze ook een hele poos apart. In aanloop naar zijn twee concerten in de Amsterdam Arena (2003) kreeg Rachel voor het eerst een pak slaag van haar man. “Ik verwachtte helemaal niet dat hij zoiets kon doen,” schreef Rachel in het boek Typisch André. “Het meest vervelende was dat de kinderen nog wakker waren en getuigen waren van dit gebeuren. Kleine Dré sprong ertussen en riep tegen z’n vader dat hij mij met rust moest laten en Roxy had de telefoon al in haar handen om iemand te bellen.” Rachel gaat met de kinderen ergens anders wonen, vlak bij André. Die doet een mislukte poging zijn polsen door te snijden, het ultieme signaal dat hij Rachel niet kwijt wil. Een paar maanden later vertelt hij Rachel eindelijk zijn hele verhaal. “André vertelde mij wat nu zijn werkelijke probleem was, waar hij al zijn hele leven mee worstelde. Hij vertelde mij dat hij in zijn jeugd verschillende keren is misbruikt. André legde mij uit dat hij deze tragedie uit zijn jeugd al zijn hele leven probeerde te verdringen, maar dat het ieder keer weer bij hem naar boven kwam en dat hij daarom steeds weer zo’n aanval van frustratie en opgekropte woede kreeg. André zei dat hij daarom vaak zijn toevlucht zocht in de drank, zodat hij dit dan voor dat moment even kon vergeten.” De puzzelstukjes vallen voor Rachel in elkaar. Andrés kronkel is verklaard en het komt weer goed tussen de twee. Even later wil André Rachels portret op zijn bovenarm laten tatoeëren. Rachel vraagt hem er nog even goed over na te denken, maar zijn besluit staat vast en hij zegt: “Ik wil met jou mijn kist in.” Een half jaar later, op 23 september 2004, overlijdt André op 53-jarige leeftijd. Een van zijn laatste wensen is in vervulling gegaan. Het portret van zijn derde vrouw prijkt voor altijd op zijn rechterarm, met daaronder een veelbetekenende tekst. Rachel Forever.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below-content_article');