Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Kruisboog-killer ontsnapt

Vijf gevangenen ontsnappen uit de gevangenis met alleen een moersleutel nadat ze een 'worstenkoning' vermoordden met een kruisboog. Klinkt misschien onwaarschijnlijk, maar in Rusland gebeurde het.

Kruisboog-killer ontsnapt

Een moersleutel, meer hadden ze niet nodig. Liefst vijf gevangen ontsnapten uit een huis van bewaring in Moskou met het stuk gereedschap dat vermoedelijk door een advocaat naar binnen is gebracht.

De mannen wisten een binnendeur open te krijgen, waarna ze volgens de autoriteiten waarschijnlijk hulp hebben gehad van een corrupte bewaker, die de bewakingscamera’s uitzette. Onder de vijf bevindt zich een beruchte crimineel: Alexander Mavridi (49), de hoofdverdachte van een bizarre moord. Afgelopen november werd de steenrijke Russische worstenkoning Vladimir Marugov met een kruisboog gedood terwijl hij met zijn eveneens naakte vriendin in een buitensauna zat.

De vriendin ontkwam en waarschuwde de politie. Later bleek dat Mavridi een minnaar was van Marugovs ex-vrouw, dichteres Tatyana. Mavridi is nog steeds voortvluchtig, net als één andere gevangene. De andere drie, waaronder Denis Grozav (zie foto) zijn alweer opgepakt. Grozav wordt verdacht van onder meer wapendiefstal.