Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

18-jarige Nederlander zwaar mishandeld door landgenoten in Italië

Er is opnieuw een jonge Nederlander mishandeld na een stapavond in het buitenland. De 18-jarige raakte gewond aan zijn gezicht en had meerdere hechtingen nodig.

18-jarige Nederlander zwaar mishandeld door landgenoten in Italië

Het incident vond vorige week plaats in Lazise, aan het Gardameer in Italië. Een groep van vier verdachten tussen de 20 en 21 jaar begon onder invloed van alcohol hun landgenoot lastig te vallen. Die probeerde het conflict te vermijden en liep terug naar de camping waar hij samen met zijn ouders verbleef. Onderweg terug kwam hij het viertal echter opnieuw tegen, waarna ze de confrontatie weer met hem aangingen.

Dit keer begonnen ze hem te slaan en te schoppen, waarbij de 18-jarige zware verwondingen aan zijn oog opliep. Na de mishandeling sloeg het viertal op de vlucht, het slachtoffer op de grond achterlatend.

Een aantal getuigen wisten op tijd de hulpdiensten in te schakelden, waardoor het slachtoffer geholpen kon worden. Hij moest ter plaatse worden behandeld, waarna hij opgenomen werd voor verdere behandeling. Inmiddels is hij ontslagen uit het ziekenhuis.

Aangehouden

Het viertal is na de mishandeling aangehouden in Italië, mede dankzij de verklaringen van ooggetuigen. Inmiddels zijn de verdachten wel weer op vrije voeten, en hoogstwaarschijnlijk ook teruggekeerd naar Nederland. Een woordvoerder van de Italiaanse politie meldt echter aan het AD dat men er het grootste vertrouwen in heeft dat het proces in Italië zal plaatsvinden.

Nieuws
  • Unsplash