Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Nieuw 'relevant beeldmateriaal' van mishandeling Mallorca beschikbaar

Gister is de eerste verdachte opgepakt en inmiddels zijn er meer beelden opgedoken van de beruchte avond op het Spaanse eiland.

Mallorca-zaak

Dat meldt de Telegraaf. De beelden zouden volgens de krant zijn gemaakt met de beveiligingscamera's die op een aantal plekken langs de boulevard hangen, ter hoogte van waar het drama zich die bewuste nacht afspeelde.

Aan de NOS heeft het Openbaar Ministerie inmiddels bevestigd dat het om 'relevant beeldmateriaal' gaat. Echter niet dat die vastgelegd zijn door de boulevardcamera's.

Sanil B.

Woensdagochtend om 07:00 uur heeft de politie de eerste verdachte in het onderzoek naar de dood van Carlo uit Waddinxveen opgepakt. De 19-jarige Sanil B. wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij wordt verdacht van tweemaal poging tot doodslag, verdeeld over twee verschillende geweldsincidenten.

Het eerste incident vond volgens het OM plaats in de buurt van een horecagelegenheid in de stad El Arenal. Later viel de groep op de boulevard bij het strand de 27-jarige Carlo Heuvelman en zijn vrienden aan. Van beide incidenten zijn inmiddels camerabeelden beschikbaar. Ook hebben elf personen inmiddels een getuigenverklaring afgelegd. Acht van hen hebben zelf ook aangifte gedaan tegen de groep.

B. zou twee verschillende personen op en tegen het hoofd hebben geschopt. Hij wordt niet verdacht van betrokkenheid bij de dood van Carlo Heuvelman.

Dodelijke mishandeling

Bij het tweede incident raakten meerdere mensen gewond, waaronder de 27-jarige Carlo uit Waddinxveen. Hij liep ernstig hersenletsel op en kwam op de intensive care terecht. Daar is hij later overleden. Uit camerabeelden bleek dat het slachtoffer meerdere keren tegen zijn hoofd werd geschopt terwijl hij op de grond lag.

Direct na de knokpartij sloegen de daders op de vlucht. Eén van hen werd opgepakt toen hij hun sleutels terugbracht naar het huurhuis waar ze hun vakantie doorbrachten. Hij werd later vrijgelaten omdat uit camerabeelden bleek dat hij niet aan het geweld had deelgenomen.

Misschien ook voor jou:
Vijfde schietincident in Rotterdam in acht dagen tijd
Nieuws
  • NOS, Telegraaf
  • Pro Shots/Zuma Press