Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vijfde schietincident in Rotterdam in acht dagen tijd

Vannacht is er twee keer op een huis geschoten in de wijk Feijenoord. Het is het zoveelste schietincident in Rotterdam in ruim een week tijd.

Rotterdam

Rond 01.30 uur vannacht kreeg de politie een melding binnen van een schietincident aan de Nassaustraat in Rotterdam. Eenmaal daar aangekomen, troffen agenten twee hulzen aan, plus twee kogelinslagen in een woning. Er zijn geen slachtoffers gevallen.

Even verderop in Vlaardingen was het een paar uur later ook raak: Rond 04.45 uur werd daar net als in Rotterdam een huis huis beschoten. In ramen op meerdere verdiepingen werden kogelgaten aangetroffen en ook bij dit incident trof de politie kogelhulzen aan. Er wordt onderzocht of de twee zaken iets met elkaar te maken hebben.

Het zoveelste schietincident deze week

Maar het was vaker onrustig in Rotterdam de afgelopen tijd. In de nacht van zaterdag op zondag werd er meerdere keren geschoten. Een keer in de Rose-Spoorstraat en een keer aan de Vuurplaat in Rotterdam-Zuid. Respectievelijk op een auto - de inzittende bleef ongedeerd - en op een woning. In dezelfde nacht losten een aantal agenten waarschuwingsschoten in het Roel Langerakpark.

Vrijdagavond was er een schietincident in Rotterdam-Zevenkamp. Daarbij raakte een 32-jarige Rotterdammer gewond. Een dag eerder, op donderdag 29 juli, raakte een man lichtgewond na een schietpartij in Rotterdam-Zuid. Het zou gaan om een uit de hand gelopen ruzie voor een café aan de Beijerlandselaan. De maandag ervoor is er in Rotterdam-Zuid een woning aan de Persoonskade beschoten. Daarbij raakte niemand gewond.

Misschien ook voor jou:
Twee broers uit Urk krijgen werkstraf voor geweld tegen Powned-journalist
Misdaad
  • AD, NOS
  • Pro Shots/Niels Wenstedt