Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Twee broers uit Urk krijgen werkstraf voor geweld tegen Powned-journalist

In Lelystad zijn twee broers uit Urk voor de politierechter verschenen omdat ze op 28 maart van dit jaar Powned-verslaggever Mark Baanders aanvielen tijdens een reportage bij de Sionkerk. De mannen hebben taakstraffen van 150 en 120 uur gekregen.

Twee broers uit Urk krijgen werkstraf voor geweld tegen Powned-journalist

De journalist was aanwezig bij de kerk om verslag te doen van de mensen die daar ondanks de coronaregels toch een dienst bij kwamen wonen. De Sionkerk op Urk had de meeste regels geschrapt en hield zich niet aan het maximum aantal bezoekers en aan de mondkapjesplicht. Nadat die informatie openbaar werd gemaakt kwamen er bij de eerstvolgende kerkdienst meerdere journalisten langs.

Na een tijdje ontstond er een grimmige sfeer, waarbij Baanders en zijn cameraman aangevallen werden door de twee broers. De cameraman kreeg een klap tegen zijn achterhoofd van de jongere broer, de 26-jarige Lammert P. De journalist reageerde daarop, waarna de 28-jarige Jelle P. hem tegen zijn knie trapte.

Op het moment zelf werd er niet ingegrepen door de politie. Zij vreesden dat de situatie dan verder uit de hand zou gaan lopen. Een dag na het incident besloten de broers zich echter te melden bij de politie, waarna ze beiden twee dagen vastgezeten hebben. Die voorlopige detentie haalt voor beide mannen vier uur van hun werkstraf af.

Aangereden

Tijdens dezelfde reportage werd Baanders aangereden door een derde persoon. De man in kwestie, een 35-jarige man die eveneens afkomstig is uit Urk, werd die avond nog door de politie aangehouden. Hij hoort morgen bij de politierechter of hij een straf gaat krijgen voor de aanrijding.

Nieuws
  • Videostill Powned