Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Drie gewonden in Titanic-museumattractie door omvallende ijsberg

Dat de Titanic zelf niet helemaal veilig was, bleek wel tijdens de overtocht van Southampton naar New York in 1912. Maar dat een bezoekje aan het Titanic-museum in 2021 ook de nodige gevaren met zich meebrengt, ondervonden drie bezoekers. En in beide gevallen was de ijsberg de boosdoener.

Titanic

Het gaat om het grootste Titanic-museum ter wereld, dat sinds 2010 haar deuren heeft geopend in Pigeon Forge in de Amerikaanse staat Tennessee. In de attractie kun je op een nagebouwde trap lopen, honderden items van de Titanic bekijken, verhalen horen van acteurs in kostuums en meer. Maar dat 'en meer' ook betekent: 'onder een neppe ijsberg bedolven worden', zagen ook eigenaren John Joslyn en Mary Kellogg Joslyn niet aankomen.

IJsbergmuur ingestort

"Er is vanavond een ongeluk gebeurd in ons Titanic-museum in Pigeon Forge", delen zij in een bericht op social media. "Onze ijsbergmuur is ongestort, waarna er drie gasten gewond zijn afgevoerd naar het ziekenhuis. Op dit moment weten we niet hoe erg hun verwondingen zijn."

Een nogal 'onverwacht incident', aldus de eigenaren. Eentje die ze niet zagen aankomen, omdat ze zelf stellen dat de veiligheid van de bezoekers en het personeel altijd topprioriteit zijn. De attractie is dan ook even gesloten geweest wegens onderhoud en aanpassingen.

Alweer open

Sinds afgelopen dinsdag is het museum weer gewoon los. Voorlopig zonder het ingestorte deel van de attractie - het heropbouwen ervan duurt naar verwachting zo'n vier weken. Daarna kun je weer de volledige Titanic-experience krijgen in Pigeon, Tennessee. Inclusief ijsberg, exclusief Kate Winslet.

Misschien ook voor jou:
‘Masturberen helpt tegen corona’
Bizar
  • AD
  • Pixabay