Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Tweede verdachte aangehouden in onderzoek Mallorca, Sanil B. toch verdacht van doodslag Carlo

De politie heeft inmiddels een tweede verdachte aangehouden in het onderzoek naar de 'kopschoppers' op Mallorca. Volgens bronnen van het AD gaat het om de 18-jarige Hein B. uit Hilversum.

Tweede verdachte aangehouden in onderzoek Mallorca, Sanil B. toch verdacht van doodslag Carlo

De 18-jarige verdachte is gisteravond aangehouden door de politie op verdenking van doodslag. Hij zou betrokken geweest zijn bij de dood van Carlo Heuvelman en nog eens poging tot doodslag op een ander slachtoffer in de buurt van het strand op de boulevard van El Arenal.

Woensdag werd de eerste verdachte, Sanil B. opgepakt op verdenking van tweemaal poging tot doodslag. De 19-jarige wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. In eerste instantie werd hij niet verdacht van doodslag op Carlo, maar inmiddels is dat wel het geval. Het OM meldt dat de wijziging gemaakt is op basis van camerabeelden en getuigenverklaringen.

Volgens het OM is er sprake van twee losse geweldsincidenten op dezelfde avond. Het eerste incident vond plaats in de buurt van een horecagelegenheid in El Arenal. Later viel de groep verdachten op de boulevard bij het strand de 27-jarige Carlo Heuvelman en zijn vrienden aan. Van beide incidenten zijn camerabeelden beschikbaar. Ook hebben elf personen inmiddels een getuigenverklaring afgelegd. Acht van hen hebben zelf ook aangifte gedaan tegen de groep.

Dodelijke mishandeling

Bij het tweede incident raakten meerdere mensen gewond, waaronder de 27-jarige Carlo uit Waddinxveen. Hij liep ernstig hersenletsel op en kwam op de intensive care terecht. Daar is hij later overleden. Uit camerabeelden bleek dat het slachtoffer meerdere keren tegen zijn hoofd werd geschopt terwijl hij op de grond lag.

Direct na de knokpartij sloegen de daders op de vlucht. Eén van hen werd opgepakt toen hij hun sleutels terugbracht naar het huurhuis waar ze hun vakantie doorbrachten. Hij werd later vrijgelaten omdat uit camerabeelden bleek dat hij niet aan het geweld had deelgenomen.

Nieuws
  • AD
  • Pro Shots