Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Nederlandse topscheids uitgefloten: Björn Kuipers kapt ermee

Topscheids Björn Kuipers is eruit: hij stopt. Dat heeft de man die de grootste vedettes ter wereld onder de duim hield, besloten tijdens zijn welverdiende vakantie. Al was dat wel na lang wikken en wegen. 'Mooier dan dit wordt het niet meer.'

Kuipers

De inmiddels 48-jarige Kuipers floot afgelopen EK onder andere de grote klapper tussen Engeland en Italië. Hij was de eerste Nederlander ooit die de leiding had over een EK-finale. Daarvoor floot hij al eens de Champions League-finale in 2014 en twee finales - in 2013 en 2018 - van de Europa League. Maar het is mooi geweest, aldus de Twentenaar.

'Ik ben nog fit'

Dit na hevige twijfels. Kuipers overwoog namelijk al eens eerder zijn fluitje permanent in z'n nachtkastje op te bergen."Ik kreeg na de EK-finale zoveel positieve reacties en waardering uit de hele wereld, dat ik toch begon te twijfelen. Bovendien speelde mee dat ik nog fit ben en er veel plezier in heb", valt er te lezen op de website van de KNVB. "Ik heb daarom besloten om er tijdens mijn vakantie eens rustig over na te denken."

Alles al meegemaakt

Maar goed, de rode en gele kaarten bewaart hij voortaan maar voor meningsverschillen met zijn partner of kinderen. De arbiter heeft definitief de knoop doorgehakt. Dus niet omdat hij met z'n bijna 50 jaar de jonge knaapies op het veld niet meer bijhoudt, wel omdat er weinig meer te halen valt uit zijn carrière als scheids.

Kuipers over de beslissing die hij maakte tijdens zijn vakantie: "Ik kwam daar tot het besef dat ik overal ben geweest en alles heb meegemaakt. Mooier dan dit wordt het niet meer. Er is geen beter moment om te stoppen." De laatste wedstrijd onder zijn leiding wordt er eentje tussen PSV en Ajax. Op 7 augustus gaan de Eindhovenaren en Amsterdammers de strijd met elkaar aan om de Johan Cruijff Schaal.

Miljonair

Men hoeft zich overigens niet druk te maken om het gemis van alle dikke loonstroken die door al dat gefluit op z'n deurmat ploften. Kuipers heeft twee supermarkten en schijnt behoorlijk in de slappe was te zitten. Hij zou met zijn miljoenen zelfs de rijkste scheidsrechter ter wereld zijn.

Misschien ook voor jou:
Olympisch kajakster repareert kajak met condoom, wint medaille
Sport
  • RTL Nieuws
  • Press Association/Brunopress.nl