Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Zien: Voetballer Deyverson maakt Schwalbe na schouderklopje van de scheids

Dit zou weleens de beste Schwalbe uit de voetbalgeschiedenis kunnen zijn.

Het Braziliaanse voetbalteam Palmeiras heeft een wild weekend achter de rug. De club uit São Paulo wist met een 2-1 overwinning van Flamengo de Copa Libertadores te winnen. Man of the match was de maker van het winnende doelpunt: de Braziliaan Deyverson. Hij schoot zijn team in de 95e minuut naar de overwinning, maar wij hebben zo het vermoeden dat zijn doelpunt niet de enige reden is dat we hem om deze avond gaan herinneren.

In zijn pogingen om zoveel mogelijk tijd te rekken, maakte Deyverson namelijk een Schwalbe waar je u tegen zegt. Terwijl de laatste seconden van de wedstrijd voorbij tikten, kreeg de maker van het winnende doelpunt alvast een schouderklopje van de scheids. De aanvaller, die waarschijnlijk dacht dat hij een tik van een tegenstander kreeg, twijfelde geen seconde en ging meteen als een stervende zwaan naar de grond. De beelden daarvan zullen ongetwijfeld de geschiedenis in gaan als de Schwalbe van de eeuw:

Aansteker

Het theater van de Braziliaan is voor Ajax-fans overigens geen verrassing. Deyverson liet zich eerder al van zijn slechtste kant zien tijdens een duel met de Amsterdammers toen hij nog voor Getafe speelde. Destijds ging de spits kort na het scoren van de eerste treffer naar de grond, naar eigen zeggen omdat een Ajax-supporter een aansteker tegen hem aan had gegooid. Het schouwspel van de Getafe-spelers - vanwege alle akkefietjes en valpartijen waren er slechts 43 minuten zuivere speeltijd - leverde hen uiteindelijk een 2-0 overwinning op.