Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Olympisch kajakster repareert kajak met condoom, wint medaille

De 27-jarige Australische kajakster Jessica Fox is de MacGyver van de Olympische Spelen. Ze wist haar boot met een condoom op te lappen, waarna ze er een medaille mee binnenharkte.

Olympisch kajakster repareert kajak met condoom, wint medaille

We weten ondertussen allemaal dat er in het Olympisch dorp heel wat gewipt wordt. Talloze topfitte atleten in de bloei van hun leven die zich de hele nacht moeten vervelen in een saaie hotelkamer? Die dansen normaal gesproken de godganse nacht de horizontale tango. Daar houdt de organisatie dan ook rekening mee; bij alle Spelen worden er duizenden condooms klaargelegd zodat de Olympiërs veilig van wippestein kunnen gaan. Dit jaar was daarop overigens een uitzondering, want het Olympisch Committee besloot - uit angst voor verspreiding van het coronavirus - de condooms achterwege te laten in een wanhopige poging om het gekets van de sporters een halt toe te roepen.

Een kansloze actie natuurlijk, want iedereen gaat gewoon van bil. Gelukkig hebben de verstandige sporters een paar kapotjes in hun eigen bagage gestoken. Zo ook de 27-jarige Kajakster Jessica Fox. De Australische atlete gebruikt haar rubbertjes echter niet (alleen maar) in de slaapkamer, want voor haar hebben ze nog een veel belangrijkere functie. Op Instagram liet de Olympiër namelijk zien hoe ze de condooms inzet bij het repareren van haar kajak. Het koolstofmengsel dat gebruikt wordt om de punt van de boot te repareren moet namelijk strak op zijn plek gehouden worden met een plastic omhulsel. Dan blijkt zo’n condoom, dankzij de spekgladde rand en de aerodynamische vorm, helemaal geen verkeerd gereedschap te zijn.

Over de effectiviteit van Jessica haar creatieve is geen twijfel mogelijk. Met haar condoomboot kajakte ze zich naar de tweede plek. Door strafpunten werd ze bijna van het podium geschopt, maar uiteindelijk was haar score goed voor een bronzen medaille. Zo zie je maar weer: een slimme meid is goed voorbereid.

Bizar
  • Pro Shots, Instagram