Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Elf mensen celstraf voor bedreigen Franse tiener die kritische video's over islam deelde

In Frankrijk zijn voorwaardelijke celstraffen uitgedeeld wegens het online beledigen en bedreigen van een tienermeisje. Vorig jaar had de destijds 16-jarige Mila filmpjes op Instagram gedeeld waarin ze zware kritiek had geuit op de Islam.

Celstraf

Dit deed ze naar aanleiding van een eerder incident tijdens een video waarin ze 'live' ging op Instagram. Middenin het filmpje wees ze een jongen af, met daarbij de boodschap dat ze op meisjes valt. In zijn reactie liet deze volger weten dat hij moslim is, om haar vervolgens een 'vuile lesbienne' te noemen. Naar aanleiding van deze woordenwisseling plaatste Mila later een tweede video online waarin ze helemaal losging over de Islam en het onder andere een 'schijtreligie' noemde.

Deze tweede video zorgde ervoor dat de Franse tiener tienduizenden haatboodschappen en zelfs een aantal doodsbedreigingen ontving. Haar inbox stroomde onder andere vol met onthoofdingsvideo's. Het gevolg: ze moest per direct van school om onder te duiken en kreeg 24/7 bewaking.

Celstraffen

Naar aanleiding van de bedreigingen werden er in eerste instantie dertien mensen gearresteerd, waarvan er nu elf veroordeeld zijn. De straffen lopen uiteen van 4 tot 6 maanden voorwaardelijk. Daarbovenop moet elk van hen Mila een vergoeding van anderhalf duizend euro betalen, plus de kosten voor haar advocaat. Mila zelf leek vooral opgelucht na de veroordelingen. "We hebben gewonnen", waren haar eerste woorden bij het verlaten van de rechtszaal.

In Frankrijk werd de zaak op de voet gevolgd. Vooral na de aanslag op Charlie Hebdo is het beledigen van de Islam een zeer gevoelig onderwerp geworden en politici vanuit het hele politieke spectrum hadden wel een mening over de gebeurtenissen rondom Mila.

Misschien ook voor jou:
Macron komt op voor 16-jarige Mila die de islam verrot scheldt
Nieuws
  • AD
  • Pro Shots / SIPA USA