Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Macron komt op voor 16-jarige Mila die de islam verrot scheldt

De rel rond de 16-jarige Mila die op Instagram een tirade over de islam hield is nog niet voorbij. Nu heeft ook president Macron er een zegje over gedaan.

Macron komt op voor 16-jarige Mila die de islam verrot schold

Islam

Frankrijk is al bijna twee weken in debat over een actie van de 16-jarige Mila op Instagram. Ze trok in een video van leer over de islam. Dit naar aanleiding van een aantal commentaren die ze had gekregen op een vorig bericht. Ze was namelijk live op Instagram aan het vloggen toen ze de avances van een jonge moslim afwees. Dat recht heeft iedere vrouw, maar in dit geval had ze ook om een andere reden geen interesse: Mila is lesbisch. Hierop werd ze door volgers bespot, en ze werd uitgemaakt voor racist.

Geloof van haat

Dit pikte Mila niet en trok in een video in haar stories van leer. 'Ik ben niet racistisch. Je kunt niet racistisch zijn tegenover een religie! Jullie god, ik steek een vinger in zijn kont!' Ze zegt dat ze niks van godsdienst, van de islam moet hebben en dat de koran 'vol haat' staat. 

Vertaling: 'Hier de video van Mila om te begrijpen hoe dit is begonnen'

Doodsbedreigingen

Naar aanleiding van dat filmpje heeft Mila zoveel bedreigingen ontvangen dat ze niet meer naar school kon. Ze zou verkracht worden, zuur in haar gezicht krijgen of vermoord worden. Ze heeft van school moeten veranderen en moet nog steeds bewaakt worden. 

Politiek debat

In Frankrijk is naar aanleiding van de kwestie een politiek debat losgebarsten over de vrijheid van meningsuiting en godslastering. De hashtags #jesuisMila en #jesuispasMila vormen twee kampen. Zo vinden voorstanders dat je de vrijheid  hebt om alles te bekritiseren, ook godsdienst, net zoals de striptekeningen van Charlie Hebdo. Tegenstanders vinden dat Mila te ver is gegaan en keuren haar tirade af.

President Macron

Naast Marine Le Pen en minister van Justitie Justitie Belloubet heeft nu ook president Macron zich over de kwestie uitgesproken: "We zijn vergeten dat Mila een puber is. We zijn haar bescherming verschuldigd op school en in haar dagelijks leven." Verder wees hij op het feit dat het recht op godslastering is vastgelegd in de grondwet.