Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Grapperhaus: 'We kijken de komende dagen of we dingen moeten aanscherpen'

Nederland is koud begonnen aan de 'slutty summer of 2021', of het kabinet denkt alweer na over strengere maatregelen.

Grapperhaus

Het uitgaansleven is eindelijk los. Zalen worden gevuld, biertjes getankt en klassiekers meegebruld. Nederland vroeg zich af: 'Kunnen we het nog wel? Zijn we het hossen, beuken en feesten niet verleerd?' Het antwoord kwam vrij snel nadat het kabinet de versoepelingen in de horeca doorvoerde: Ja, we kunnen het nog. En hoe.

Donkere wolken

Echter verzamelen de donkere wolken zich nu alweer boven het Nederlandse nachtleven. Het kabinet, met Grapperhaus voorop, denkt er namelijk over na de teugels aan te trekken. Dat zei de minister van Justitie en Veiligheid als reactie op het oplopende aantal geregistreerde besmettingen.

"We kijken de komende dagen of we dingen moeten aanscherpen", waren zijn exacte woorden. En daarbij een oproep aan alle horeca-uitbaters en andere Nederlanders om de regels in acht te nemen. Grapperhaus: "Als het zo doorgaat, dan ga je op een gegeven moment vaststellen dat je je deze versoepelingen niet kunt permitteren."

Cijfers

Een stijging van de besmettingscijfers lag overigens geheel in de lijn der verwachting. Er zijn immers heel wat versoepelingen doorgevoerd en er wordt ook meer getest. Toch lijken Grapperhaus en de rest van het kabinet van mening te zijn dat de boel nu te snel oploopt. En ook de 25 burgemeesters van het Veiligheidsberaad gaan deze week nog om tafel naar aanleiding van de oplopende cijfers in steden als Rotterdam en Enschede.

Misschien ook voor jou:
Hoge Raad veroordeelt Wilders voor 'groepsbelediging' en 'aanzetten tot discriminatie'
Nieuws
  • Volkskrant
  • EM-Press/ Patrick van Emst / Brunopress.nl