Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Slechtste club ter wereld' biedt Messi komisch contract aan

Messi is transfervrij. Sinds middernacht heeft de nummer 10 van Barcelona geen lopend contract meer bij zijn club, waardoor de weg vrij ligt voor een nieuwe sportieve uitdaging. Opties zat voor de voetbalvirtuoos, zou je zeggen. En dat klopt ook wel, want het eerste bijzondere contractvoorstel ligt al op tafel.

Messi

Tekent 'ie nog bij? Of zal de eeuwige Barça-man op 34-jarige leeftijd toch nog een overstap maken naar een van de andere Europese topcompetities? Aan speculaties in ieder geval geen gebrek. Zo zouden onder andere Manchester City en Paris Saint-Germain de kleine Argentijn wel binnen willen hengelen. Hoe dan ook, Barcelona-fans houden hun adem in. Clubvoorzitter Laporta is er echter van overtuigd dat zijn oogappeltje blijft.

'Slechtste club ter wereld'

Maar mocht Messi de Catalaanse deur wel achter zich dicht trekken, dan ligt er sinds vandaag al een concreet voorstel klaar van een andere club. Íbis Sport Club heeft zich namelijk gemeld, een Braziliaanse club die te boek staat als 'slechtste club ter wereld'. Hoe ze die titel verdiend hebben? Drie jaar en elf maanden geen wedstrijd winnen. Een prestatie die de Brazilianen zelfs een plekje in het Guinness Book of Records opleverde.

Bijzonder contractvoorstel

Of de komst van Messi het einde van Íbis' sportieve droogte zal betekenen? Ongetwijfeld. Al zal de kleine Argentijn dan wel eerst zijn handtekening moeten zetten onder het redelijk bizarre contract dat vandaag verscheen op de social media-kanalen van de Braziliaanse laagvlieger.

In dat contract is onder andere opgenomen dat Messi er niet voor mag zorgen dat de club kampioen wordt. Er wordt immers veel waarde gehecht aan de 'rijke cultuur van nederlagen'. Zelfs de komst van Messi mag daar geen verandering in brengen. Bovendien moet de Argentijn, voordat hij überhaupt mag tekenen, drie keer in de spiegel zweren dat Pelé beter is dan Maradona. Naar verluidt is er nog geen officiële reactie gegeven op het voorstel van Íbis Sport Club.

Misschien ook voor jou:
Frenkie de Jong kost meer dan Messi - Middenvelder nu duurste speler van La Liga
Sport
  • Telegraaf
  • Pro Shots / Action Images