Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Frenkie de Jong kost meer dan Messi - Middenvelder nu duurste speler van La Liga

Na wat teleurstellende wedstrijden op internationaal gebied zien we eindelijk weer wat Hollandse glorie in het voetbal, ook op de transfermarkt.

Frenkie de Jong kost meer dan Messi - Middenvelder nu duurste speler van La Liga

Onze eigen Frenkie heeft tegenwoordig een torenhoge koopsom. De Barcelona-middenvelder had al een aardig prijskaartje, maar die is het afgelopen jaar zo hard gestegen dat hij nu de duurste speler van La Liga is. Vanaf eenzame hoogte kijkt hij neer op de rest van de top 10, met spelers als teamgenoot Lionel Messi die nu 80 miljoen waard is, en Atletico-schaduwspits João Félix, die voor 127 miljoen naar zijn huidige club ging.

De waarde is geschat door Transfermarkt, een site die begon als het hobbyproject van een Duitser, maar inmiddels serious business is. Op basis van goals, speelminuten, interlands en tal van andere zaken zetten zij voor elke speler een transfersom in elkaar. Uiteindelijk blijft de waarde natuurlijk maar een schatting. Stel dat Frenkie echt onder de hamer gaat, dan kan het bedrag natuurlijk hoger of lager uitvallen. Lionel Messi had vorig jaar bijvoorbeeld nog een geschatte waarde van 80 miljoen, maar er gingen geruchten over een transferbedrag van 900 miljoen euro toen hij dreigde over te stappen naar Manchester City.

Sport
  • ad.nl
  • Pro Shots