Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Moeder' van tienling opgenomen psychiatrische afdeling: 'Ze is nooit zwanger geweest'

Eerder deze maand werd de 37-jarige Gosiame nog wereldnieuws omdat ze het wereldrecord 'meeste baby's in één worp' had verbroken. Ze zou afgelopen dinsdag bevallen zijn van een tienling. Maar wat blijkt? De Zuid-Afrikaanse heeft het verhaal uit haar duim gezogen.

Tienling

Geen tienling dus. Ook geen negenling, achtling of zelfs ook maar een eenling. Daar kwam de lokale overheid achter nadat deze sociaal werkers wilde sturen om de vrouw te helpen. Tien krijsende wurmpies thuis, dat is namelijk nogal wat. Echter kwam al vrij snel aan het licht dat de baby's nergens te bekennen waren.

Mentale gezondheid

Verder onderzoek in het ziekenhuis wees vervolgens uit dat de moeder helemaal geen moeder bleek te zijn. Sterker: ze was recentelijk helemaal niet bevallen van een meerling of zelfs ook maar zwanger geweest. Een curieuze ontdekking, waarop de vrouw in het ziekenhuis werd opgenomen om onder andere haar psychische gezondheid te checken.

Wereldnieuws

Het bericht over de Zuid-Afrikaanse tienling werd eerder deze maand wereldnieuws. De meervoudige worp was ten slotte een wereldrecord, waarbij het oude record met één zuigeling werd overtroffen. De voormalige recordhoudster, en nu dus weer de huidige, is de 25-jarige Halima Cisse. Afgelopen mei perste ze er negen kinderen uit. Allen in gezonde toestand.

Staartje

Voor de journalist en het mediabedrijf die het 'broodje aap-verhaal' over de tienling schreven, krijgt de boel nog een staartje. In de berichtgeving zouden zij naar buiten hebben gebracht dat de lokale overheid zich ten tijde van de bevalling schuldig had gemaakt aan 'medische nalatigheid'. Diezelfde Afrikaanse autoriteit zegt nu juridische stappen tegen de journalist en het mediabedrijf te ondernemen vanwege reputatieschade.

Independent Media, het bedrijf in kwestie, blijft tot op heden achter het verhaal staan. Zij blijven erbij dat Gosiamo begin juni bevallen is van een tienling: de ene helft via een vaginale bevalling, de andere helft via een keizersnede. Alle partijen die de bevalling 'fake news' noemen, zouden Independent Media en de kersverse moeder in diskrediet willen brengen.

Misschien ook voor jou:
Zware bevalling: vrouw perst er maar liefst negen kinderen uit
Bizar
  • AD, NU.nl, News24
  • Pexels