Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

KWF en KiKa zeggen nee tegen de miljoenen van Sywert

Sywert van Lienden wil maar wat graag van het stigma zijn zwarte geld af, maar dat lukt hem voor geen meter. Zowel KWF als KiKa weigeren een eventuele donatie aan te nemen.

KWF en KiKa zeggen nee tegen de miljoenen van Sywert

Persona non grata numero 1 van Nederland, Sywert van Lienden, schoof afgelopen weekend bij Buitenhof aan om zijn excuses aan te bieden voor het mondkapjesdrama waarmee de CDA’er eigenhandig negen miljoen wist binnen te slepen. Dat had volgens hem met ‘meer transparantie’ moeten verlopen en daarom wil-ie maar al te graag sorry zeggen.

Beleggen

Dat Sywert het meent, probeerde hij meteen duidelijk te maken door aan te bieden dat hij het geld wil beleggen en de winst in de zakken van ‘de maatschappij’ te steken, door bijvoorbeeld te doneren voor biijvoorbeeld ‘kankeronderzoek bij jonge mensen’.

KWF Kankerbestrijding liet meteen weten dat ze dat geld van Sywert helemaal niet hoeven. Daar sloot KiKa zich vanochtend bij aan. “Wij zijn net als KWF nog niet benaderd door Sywert. Maar het geld is volgens mij niet van hem, het is belastinggeld en dat moet terug naar de overheid. Dus wij gaan dit geld niet aannemen”, vertelde een woordvoerder van het bedrijf.

Nieuws
  • nu.nl
  • Bruno Press