Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Sywert van Lienden blut en gevraagd voor dít televisieprogramma

De beste man moet tegenwoordig rondkomen van 15 euro in de week, zegt hij zelf. Reden voor een specifiek tv-programma om Sywert eens te vragen om deel te nemen.

Sywert van Lienden

Het SBS6-programma Steenrijk, Straatarm heeft contact opgenomen met Sywert nadat hij in het Financieel Dagblad vertelde dat hij tegenwoordig van 15 euro per week moet rondkomen.

Steenrijk, Straatarm

Bij het programma Steenrijk, Straatarm gaat het om twee families die voor een week wisselen van leven. Dit houdt in: het huis, weekbudget, vervoersmiddelen en wekelijkse gewoonten zoals bijvoorbeeld sporten of buiten de deur eten.

Als Sywert van Lienden mee zou doen aan het programma zou hij op dit moment vallen onder 'straatarm' en ruilen van leven met een rijk gezin. Hij zou dan ook met zijn vrouw en kinderen voor een weekje verkassen naar een (hoogstwaarschijnlijk) riante villa met een behoorlijk budget om te besteden. De 'steenrijke' mensen zullen dan stappen in het leven van Sywert en zijn gezin en leven van slechts 15 euro in de week.

Mondkapjesaffaire

Van Lienden werd veel besproken in de media wegens de mondkapjesaffaire. Er lopen op het moment nog altijd meerdere rechtszaken tegen Sywert, die tijdens de coronapandemie met twee compagnons miljoenen wist te verdienen aan de verkoop van mondkapjes aan de Nederlandse Staat. Hij gaat dan ook van miljoenen ineens naar zo'n 15 euro in de week, doordat er beslag is gelegd op zijn bankrekeningen.

'Krijg je dat weer', schrijft Sywert op X met een screenshot van de mail erbij. "We zijn momenteel op zoek naar deelnemers voor komende afleveringen en jouw verhaal heeft onze interesse gewekt", staat er in de e-mail. De contactpersoon van het programma meldt daarnaast dat ze graag met Van Lienden in gesprek gaat.

Reacties

Het barst natuurlijk van de reacties onder de tweet van Sywert. "Maar ben je gekozen omdat je steenrijk of straatarm bent?" reageert een twitteraar. Maar ook reacties als: 'Ze hebben wel humor' en 'Kun je beide partijen zijn, uniek'.

Ook vanuit politiek Den Haag is er een reactie gekomen op de uitnodiging van Sywert. Zo reageert PVV-Kamerlid Sebastian Kruis: "Die redactie heeft wel echt humor en jij ook als je meedoet."

Of Sywert ingaat op het voorstel, is nog altijd de vraag. Gezien de manier waarop hij reageert, achten wij de kans vrij klein. Helaas, helaas.

Entertainment
  • X, Financieel Dagblad, Algemeen Dagblad
  • NL Beeld / Patrick van Emst