Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Sywert van Lienden kampt met verlamming

De dikke vette sportauto van 'meest gehate man van Nederland' Sywert van Lienden wordt door het Openbaar Ministerie te koop aangeboden. Niet tof, vindt Sywert, maar hij had er sowieso weinig meer aan. De beruchte mondkapjesdealer kampt naar eigen zeggen namelijk met een verlamming.

Sywert van Lienden

Het gaat niet zo goed met Van Lienden. Ooit was de beste man een succesvol ondernemer, politiek activist, lobbyist en schoof hij regelmatig aan bij diverse talkshows. Als politiek 'expert' bijvoorbeeld, om de stand van het land te duiden.

Tegenwoordig staat de voormalig CDA-bobo vooral bekend om de beruchte mondkapjesdeal. Van Lienden leverde met zijn stichting miljoenen mondkapjes aan het ministerie van Volksgezondheid. Dit deed hij 'om niet', stelde hij. Niet om winst te maken. Maar achteraf lijkt het erop dat Sywert er toch met miljoenen vandoor ging. Dit terwijl veel betrokkenen - onder meer vrijwilligers van de stichting en betrokken partijen - ervan overtuigd waren dat alles zonder winstoogmerk gedaan werd. Saillant detail: de 40 miljoen mondkapjes zijn nooit gebruikt. Die liggen te verstoffen in een of andere opslagruimte.

Dikke BMW

Is het strafbaar wat Sywert en zijn compagnons hebben gedaan? De onderzoeken lopen nog. Inmiddels werden al wel de bankrekeningen van Van Lienden en andere betrokkenen bevroren. En ook zijn dikke sportwagen is in beslag genomen door het OM. Die BMW Z4 M40i wordt nu zelfs te koop aangeboden via de veilingsite van Domeinen.

Via Twitter reageerde 'de meest gehate man van Nederland' op het nieuws over zijn bolide.

"Welkom in de rechtsstaat: iemand niet horen/verhoren, geen stukken verstrekken aan verdediging, niet in gesprek treden, geen vervolgingsbeslissing nemen, valse aangiftes in behandeling nemen, niet kloppende proces-verbalen opstellen maar intussen wel je eigendommen veilen", aldus een getergde Sywert.

In een andere tweet: "Dat de volgend eigenaar er nog maar vele zomers van mag gaan genieten. Auto is netjes ingereden, full-options en keramisch gecoat. En niet te vergeten: heerlijke zes-in-lijn motor. PS: sorry voor de krassen met een sleutelbos door een rancuneuze overbuurman."

Verlamming

Het nieuws over Sywerts BMW bereikte ook Hart van Nederland, waarna de verbitterde ondernemer een onthulling deed over zijn gezondheid:

"Lieve SBS-opheftijgertjes", schrijft hij, "vanwege een verlamming kan ik al tijden geen auto meer rijden. Het laat mij (kortom) verder koud. Hoop vooral op een mooie opbrengst. Dank voor het onder de aandacht brengen van deze veiling."

Van Lienden stelt dus dat hij door een verlamming sowieso niet meer in zijn grijze sportwagen over de Nederlandse wegen kan sjezen. Waar hij precies last van heeft? Daar doet Sywert verder geen uitspraken over. Zijn onthulling leidt in elk geval tot wisselende reacties op Twitter.

"God straft meteen…!", reageert ene Aadje onder de tweet. "Hoop dat je nooit meer een auto kunt rijden en zelf je kont kunt afvegen." Een ander noemt hem 'lamlul'.

De negatieve berichten worden her en der afgewisseld door twitteraars die Van Lienden van harte beterschap wensen.

Nieuws
  • Twitter
  • EM-Press/Patrick van Emst / Brunopress.nl