Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

De regels op het werk

Valentin Marcone hield zich niet aan de regels op het kantoor. Toen hij daarop aangesproken werd, brak de pleuris uit.

De regels op het werk

Nu is het vrij rustig vanwege corona, maar als je vroeger op de redactie van Panorama binnenkwam moest je wel iets zeggen. “Goedemorgen!” of “Goedemiddag!”, al naar gelang het moment van de dag.

Als je dat niet deed en je kwam binnen en schoof geruisloos aan bij het eerste bureau dat beschikbaar was, werd je maar een rare gevonden. Zo’n begroeting is namelijk niet alleen als aardigheid bedoeld voor de mensen die in de ruimte aan het werk zijn, maar het zegt ook iets over degene die binnenkomt. Het is een statement. Je duikt niet weg, maar laat jezelf zien. “Hier ben ik, en ik groet jullie,” dat is wat je zegt.

De man die u hier op deze niet erg flatterende foto ziet heet Valentin Marcone. Hij is 29 jaar, vader van een pasgeboren kind en woont in Les Plantiers, in het zuiden van Frankrijk. Valentin ging vorige week naar zijn werk en had duidelijk geen zin om zijn baas en collega’s te groeten toen hij arriveerde. Toen hij daarop werd aangesproken door zijn chef pakte hij een vuurwapen uit zijn tas en schoot hij die baas en een collega dood. Vervolgens verstopte hij zich à la Rambo gedurende drie dagen in nabijgelegen bossen om uit de handen van de politie te blijven. Vorige week gaf hij zich over. Valentin Marcone is een rare.