Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Volgende week mogelijk nieuwe versoepelingen

De kraan van het kabinet drupt nog steeds en dus is het overleg in het Catshuis weer gelekt. Daaruit blijkt dat er nog geen knopen doorgehakt zijn, maar versoepelen nog wel een optie is.

Volgende week mogelijk nieuwe versoepelingen

Het kabinet heeft weer versoepelingen op het oog, met de voorwaarde dat ‘de cijfers’ het toelaten. Een precieze indicatie daarvan geven ze niet, maar het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames moet in ieder geval omlaag voordat het normale leven weer verder op gang kan komen. Als de daling van de afgelopen dagen doorzet, dan is de verwachting dat deze en volgende week meerdere coronamaatregelen versoepeld worden.

Maatregelen

Op 18 mei wordt mogelijk de tweede stap in het openingsplan gezet. Dat betreft het opheffen van het verbod op het bezoeken van attracties in de buitenlucht. Een ritje naar de Efteling of een dagje dierentuin wordt dan weer mogelijk gemaakt. Daarnaast zouden sportscholen en muziekscholen de deuren ook weer open mogen doen. Dat laatste zou overigens onder bepaalde voorwaarden moeten gebeuren, zoals bijvoorbeeld een maximum aantal bezoekers en het verplichte gebruik van mondkapjes.

Reisadvies

Op 15 mei loopt het voorlopig reisadvies af. Voorlopig is de rest van de wereld nog ‘code oranje’ voor Nederlandse toeristen. Dat houdt in dat de overheid alleen noodzakelijke reizen naar het buitenland adviseert. Nu de zomer eraan zit te komen gaat dat mogelijk veranderen in een code geel, waardoor reizen voor een vakantie ook weer tot de opties gaat behoren. De verwachting is dat we dat nieuws deze dinsdag al te horen krijgen.

Nieuws
  • telegraaf.nl
  • ProShots