Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

KNVB wil de rest van het seizoen fans op de tribune

Ook bij de Nederlandse teams in de Eredivisie begint de portemonnee toch wel behoorlijk te jeuken door corona. Toen dit weekend de deuren bij de clubs dan ook even open mochten, dacht de KNVB dan ook maar één ding: gevulde stadions, dat smaakt naar meer.

KNVB wil de rest van het seizoen fans op de tribune

Aan de top is het seizoen al gespeeld, want Ajax is officieus kampioen, maar het voetbalseizoen draait nog een paar speelrondes door. Het jaar begon met lege tribunes, maar dit weekend mochten er eindelijk weer mensen om het veld heen zitten om onder het genot van een stadionpilsje naar hun cluppie te kijken. Dat viel bij de KNVB wel in de smaak, dus die wil maar al te graag dat het bijwonen van betaald voetbal de rest van het seizoen doorgezet wordt. Een woordvoerder meldde dat het 'in deze fase voor de operatie en logistiek rondom het traject sneltesten cruciaal is om door te gaan en niet stil te vallen’. Het plan is dus duidelijk: doorzetten maar.

Succes

Volgens de KNVB is de vorige speelronde namelijk bewijs genoeg dat fans gewoon langs moeten kunnen komen om een potje voetbal te kijken, zonder dat iedereen elkaar onderblaft met aerosolen. Dat testen voor de toegang verloopt namelijk wel lekker, vindt de KNVB: "Bij de ingang duurde het iets langer, maar iedereen zat op tijd op z'n plaats", sprak een woordvoerder. "We signaleren wel dat de app nog niet overal vlekkeloos werkt. Daarom is extra testen verstandig.”

Voorlopig heeft het kabinet nog geen gehoor gegeven aan de oproep van de KNVB. De Keuken Kampioen Divisie speelt wel gewoon met publiek, maar in de huidige planning zijn de stadions van de eredivisieclubs straks gewoon weer leeg. Geeft het kabinet echter groen licht, dan kunnen we toch nog live meemaken wie de strijd voor Champions League-kwalificatie wint, kijken of Giakoumakis in eigen huis het record van de 25 pakt, of als de duvel naar Drenthe om te zien of Emmen Easytoys in de Eredivisie kan houden. Vingers gekruist dus, en bidden dat we er bij kunnen zijn.

Sport
  • rtlnieuws.nl
  • ProShots