doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Vier kogels in 40 seconden

De juwelenhandelaar, de minnares en de bedreigingen... Het lijkt wel een film, maar het is echt waar. Net als de tragische dood van de minnares, de zwangere Naomi van den Berg.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Vier kogels in 40 seconden

Vorige week stond voor de rechtbank in Arnhem de 46-jarige juwelen- en goudhandelaar Gerrit H. uit Rheden terecht. Hij wordt ervan verdacht vorig jaar augustus zijn minnares, de 35-jarige Naomi van den Berg, met vier schoten te hebben geëxecuteerd. De twee hadden een stiekeme relatie en Naomi was zwanger geworden van hem. Hij heeft dus ook zijn ongeboren kind gedood. “Ik was een of ander monster geworden. Ik was net de Hulk,” zei de verdachte over het moment dat hij met zijn 170 kilo door de voordeur brak van het huis van Naomi. Even daarvoor had Naomi gezegd dat ze alles kapot zou maken. De vrouw van Gerrit H. had die dag al te horen gekregen dat haar man een relatie had met Naomi en had een scheiding aangevraagd.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Gerrit H. werd in de aanloop naar dit fatale moment bedreigd: hij kreeg sms’jes van een onbekende die de affaire aan zijn vrouw wilde vertellen. Ook wordt volgens misdaadsite Boevennieuws Gerrit daarbij bedreigd met represailles van motorclub Satudarah. Gerrit H. confronteert Naomi ermee, maar die zegt van niets te weten. Onderzoek van de politie wijst uit dat dit inderdaad zo is.

De hele zaak gaat er nu over of Gerrit H. in een opwelling handelde of niet. Zelf zegt hij dat hij in een waas schoot, en niet eens gericht. Maar er werd vier keer geschoten in 40 seconden, genoeg tijd om je te beraden, volgens een van de rechters. “Ze lag of zat weerloos op de grond. Het lijkt bijna op het kille voltooien van een karwei,” zo werd de schietpartij omschreven.

Gerrit H. maakte op dat moment ook Naomi’s twee dochters van 7 en 9 jaar moederloos.

Over twee weken is de uitspraak.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws