doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Verenigd Koninkrijk gooit de coronadeuren weer open

In Brexitopia viert men vandaag feest, want honderdduizenden deuren zijn weer van het slot gehaald. Winkels, restaurants, pubs, kapsalons, noem maar op: alles mocht weer open.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Verenigd Koninkrijk gooit de coronadeuren weer open

Groot nieuws vanuit de eilandstaat op links. De Britten staan op het punt om groepsimmuniteit (kent u hem nog? ons oorspronkelijke doel) te bereiken. Ze werden de afgelopen maanden gedwongen om onder een strenge lockdown te leven nadat er een coronavariant op eigen bodem werd gevonden, maar ondertussen is er stevig doorgeprikt en dat werpt nu zijn vruchten af. Terwijl wij met pijn en moeite 10% van de bevolking weten te vaccineren, heeft al de helft van de Britse bevolking een spuit in de arm gehad. Feest dus, en dat kan gevierd worden in de 37.515 geopende pubs, waar vandaag ongetwijfeld heel wat geproost gaat worden.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Sterker nog: het was gisteravond al raak. Bij sommige kroegen stond zelfs zo’n lange rij dat de politie moest ingrijpen om te voorkomen dat alle naar bier snakkende Britten elkaar niet onder de voet liepen. Men moet zich namelijk nog wel aan de anderhalve (In Engeland zelfs twee) meter afstand houden, anders krijgen ze de dienders op bezoek. Maar verder kunnen de pints ingeschonken worden, en mogen de covid-kilo’s vervolgens uitgezweet worden in de sportschool. Cheers, buren!

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws