doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Ondergronds bankieren zit in de lift

Rico ‘De Chileen’ R. zou zich ermee bezighouden en onlangs is een hele familie ervoor veroordeeld: ondergronds bankieren is hot.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Ondergronds bankieren zit in de lift

Leon van Kleef, de advocaat van Rico ‘De Chileen’, zei dat de in beslag genomen goederen bij een medeverdachte van Rico veel beter passen bij ondergronds bankieren dan bij drugshandel. Rico wordt nu vervolgd voor vuurwapenbezit, witwassen en lidmaatschap van een criminele organisatie die onder meer in drugs handelde. Hij beweert zijn geld te hebben verdiend met onder meer handel in horloges en ondergronds bankieren.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Afgelopen week zijn er forse celstraffen geëist tegen een Amsterdamse familie die ook ondergronds zou bankieren. Hoofdverdachte is een 63-jarige man tegen wie 4,5 jaar cel en een boete van 50.000 euro is geëist. Zijn echtgenote, hun kinderen, een vriend van de familie en diens zoon en dochter zijn ook verdacht van het ondergronds bankieren. Er zijn meerdere vormen van ondergronds bankieren. Een ervan is dat cash geld het land uit wordt gesmokkeld om het in het buitenland te investeren. Een andere vorm heet hawala. Iemand in Pakistan kan 100 euro bij een hawalacontact neerleggen en laten weten aan zijn familie in Nederland dat die bij een hawala-contactpunt hier dat bedrag kan ophalen. Terroristen zouden ook gebruikmaken van hawala.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws