Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Veroordeeld na 21 jaar

Ieder krijgt wat hem toekomt. Een bekend gezegde en zeker iets dat opgaat voor de aanslag op Cor van Hout in 2000.

Veroordeeld na 21 jaar

Het gebeurde op 20 december 2000:

Cor van Hout en zijn vriend Bas Vermeulen werden beschoten toen zij voor de deur van de woning van Van Hout in Amstelveen uit de auto stapten. Ze overleefden de aanslag door zich plat op de grond te laten vallen.

Nu, 21 jaar later, is de schutter veroordeeld: het is de inmiddels 56-jarige Nico V., oftewel de Schrik v an Hoorn. Hij krijgt vier jaar. Zijn medeverdachte, de inmiddels 65-jarige Bosniër Maruf ‘Paja’ M., is vrijgesproken. De twee hebben zijn al jarenlang verdachten van deze moordaanslag.

Een jaar na de moord werden ze al aangehouden, maar het kwam pas tot een vervolging in 2008. Die liep op niets uit, maar het Openbaar Ministerie ging in beroep. In 2012 leek men dan eindelijk te beginnen met de zaak, maar vervolgens lag die stil. Met name de kroongetuigenis van Edgar van L. schijnt volgens Crimesite cruciaal te zijn geweest in de recente veroordeling. Van L. sprak over een afspraak in Maastricht waar de opdracht was vergeven. Dat was een detail dat nog niet bekend was en werd versterkt door steunbewijs zoals afgeluisterde gesprekken op die dag. De opdrachtgever voor deze moordaanslag was volgens het OM John Mieremet, hij werd in 2005 vermoord.