doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Duif vervoert ongeveer 200 xtc-pillen

Elke zaterdag delen we een internetklassieker. Een artikel uit het archief van Panorama.nl dat het lezen de moeite waard is. Met vandaag, uit mei van het jaar 2018, een bijzondere postduif
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Duif vervoert ongeveer 200 xtc-pillen

Postduif

Er wordt vaak gezegd dat goede hulp moeilijk te vinden is en daarom kozen deze drugdealers er waarschijnlijk voor om hun producten te laten bezorgen door duiven. Via een postduif lopen de dealers zelf minder risico om gepakt te worden en een vogel gaat niet moeilijk doen als hij aangehouden is. De duif werd ‘gearresteerd’ nadat het boven een gebouw van de douaneafdeling in Koeweit vloog. Toen de politie de duif te pakken had ontdekten agenten dat het dier zo’n 200 ecstasypillen moest vervoeren over de grens tussen Koeweit en Irak. De pillen zaten in een geïmproviseerde rugzak vastgeplakt op de rug van de vogel.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Creatief smokkelen

In 2015 is ook al eens een vogel betrapt bij het smokkelen van drugs. De vogel probeerde toen cocaïne en cannabis een gevangenis in te krijgen. Als je denkt dat het gebruik van bijvoorbeeld duiven al een inventieve manier is om verdovende middelen te vervoeren, dan zou je eens moeten weten wat Mexicaanse kartels allemaal proberen om hun drugs naar Amerika te smokkelen. In november 2017 hebben kartels zelfs geïmproviseerde bazooka’s gemaakt om cannabis over de Amerikaanse grens heen te schieten.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws