doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Richt je thuiswerkplek stijlvol in met deze tips

Inmiddels werken we alweer een hele poos vanuit huis. Voor veel mensen bevalt dit zelfs zo goed dat een groot deel daarvan hoopt dat ze ook na de coronacrisis gewoon vanuit huis aan de slag kunnen. Ook werkgevers zijn vaak goed gezind wanneer het om thuiswerken gaat.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Richt je thuiswerkplek stijlvol in met deze tips

De kans is groot dat werken vanuit huis een blijvertje is voor veel beroepen. Om optimaal aan de slag te kunnen thuis, heb je wel een goede werkplek nodig. Nu je de touwtjes in eigen handen hebt, kun je die werkplek net zo goed met klasse inrichten. We geven je tips.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Zorg voor een goede basis met veel licht

Of je nu een hoekje van de woonkamer tot werkplek hebt gebombardeerd of wanneer je een eigen kantoor thuis hebt: feit is dat je voor een goede, opgeruimde basis moet zorgen om optimaal te kunnen werken. Zorg daarom voor een lichte kamer met het liefst witte muren en mooie opvallende details. Stijl voeg je al gauw toe door aan de details te denken. Een bureau is al gauw doodnormaal, tenzij je bijvoorbeeld de knoppen van de lades vervangt met mooie zwarte knoppen of leren handvaatjes. Kijk hierbij ook eens naar de deurklinken en het schakelmateriaal in de ruimte en zorg ervoor dat alles in één kloppend geheel is.

Kies bijvoorbeeld voor zwarte details aan de deuren, zoals de deurklinken van Mooi Deurbeslag of de deurklinken van De Oude Deurklink. Bij beide online speciaalzaken koop je kwalitatieve deurklinken en andere benodigdheden waarmee je een werkplek echt wat eleganter kan maken. Die zwarte kleur kun je in andere dingen terug laten komen, zoals in de basis van de verlichting. Het is erg belangrijk om voldoende licht op je werkplek te hebben. Met genoeg daglicht of kunstmatig licht kun je beter werken en ben je langer productief. Dat kun je dus net zo goed doen met lampen die bij de inrichting passen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_middle_article');

Kies voor moderne kantoormeubels op je werkplek

Waar je daarnaast naar moet kijken, is het kantoormeubilair. Je moet weten dat je net als op kantoor een groot deel van de dag achter je bureau doorbrengt. Daarom is het belangrijk om te investeren in goed kantoormeubilair waar je comfortabel in kunt werken. Denk hierbij aan een verstelbare bureaustoel die je op precies de goede hoogte kunt zetten. Je knieën moeten een hoek van 90 graden kunnen maken, waarbij je voeten plat op de grond staan - dan heb je een goede hoogte te pakken. Let er ook op of je de armleuningen kunt verzetten en op de hoogte van je bureau kunt zetten.

Naast een verstelbare bureaustoel is een verstelbaar bureau aan te raden. Steeds meer mensen kiezen voor een zogeheten sta-zit-bureau: een bureau waar je zowel staand als zittend aan kunt werken. De hoogte van zo’n bureau verander je automatisch met één druk op de knop of handmatig met een draaisysteem. Door af en toe van houding te veranderen, kom je beter de dag door. Om in het stijlvolle karakter te blijven: kies het liefst voor design kantoormeubilair in een strakke kleur. Je mag best wat uitgeven aan een mooie én comfortabele werkplek. Zorg ervoor dat de meubels matchen met de hierboven beschreven details en je hebt een heel classy geheel.

Smart home op je thuiswerkplek

Wanneer we het over een efficiënte en stijlvolle werkplek hebben, mag smart home natuurlijk niet missen. Smart home is eigenlijk niet meer weg te denken uit huis en op de werkplek. Met slimme apparatuur kun je veel fijner en sneller werken. Eerlijk is eerlijk: smart home apparaten zien er ook nog eens fancy uit, dus dat past helemaal bij je klassieke thuiswerkplek. Voor je werkplek heb je in ieder geval een goede en snelle internetverbinding nodig. Daarnaast is het aan te raden om voor een slimme thermostaat, een smart geluidssysteem en slimme verlichting te gaan om je werkplek helemaal te optimaliseren. Hoe heerlijk is het om de temperatuur en de verlichting op afstand te kunnen bedienen?

Kijk tot slot ook nog naar de overige meubels op je thuiswerkplek. Wanneer je de luxe hebt van een volledige eigen ruimte als werkplek dan kun je die ruimte natuurlijk helemaal naar eigen smaak inrichten. Schaf bijvoorbeeld een mooie leren bank of een comfortabele fauteuil aan waar je telefonische afspraken af kunt handelen. Kijk ook eens naar een mooie boekenkast, een mooie televisie en eventueel zelfs een klein barretje of een kleine koelkast. Kun je daar mooi blijven zitten wanneer de kinderen thuis zijn door corona en jij nog even thuis voor jezelf wilt. Op die manier combineer je een thuiswerkplek met een soort mancave en eerlijk? Dat is misschien wel het grootste voordeel van deze pandemie.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws