doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Keiharde clash tussen politie en demonstranten in Amsterdam

Op het museumplein in Amsterdam waren gisteren zo’n 2000 demonstranten van ‘Nederland in verzet’ op komen dagen. Daar werd Femke Halsema niet zo vrolijk van, dus stuurde ze de halve politiemacht het plein op. Eenmaal aangekomen begonnen zijn een gigantische knokpartij met de demonstranten.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Keiharde clash tussen politie en demonstranten in Amsterdam

Als het niet om een BLM-protest gaat, grijpt de lange arm van Halsema al te graag in bij een demonstratie. Toen ze zag dat er zo’n tweeduizend ‘viruswaarheid’-aanhangers samenkwamen op het museumplein, besloot ze daarom de ME op te trommelen. Die gaven de demonstranten een kwartier de tijd om op te zouten, waarna ze de knuppels pakten om een paar rake klappen uit te delen. Er gaan beelden rond van agenten die bijzonder hard optreden tegen de demonstranten.

Eén van de demonstranten werd door de ME op zijn hoofd geslagen.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Ook vanaf de kant van de demonstranten werd geweld gebruikt. De politie heeft in een persbericht laten weten dat er zo’n 250 mensen aanwezig waren die meer zin hadden in een knokpartij dan in een echt protest. Zij haalden stenen uit de straat om op agenten te gooien en staken vuurwerk af in de richting van de politie. Eén van hen sloeg een politiepaard met een ploertendoder. Dat meldt De Telegraaf.

Verboden

Hoewel er natuurlijk sprake is van demonstratierecht, mocht dit protest eigenlijk niet uitgevoerd worden. De demonstratie was een paar dagen van tevoren verboden bevonden. Een alternatief met 500 man in het Westerpark werd wel goedgekeurd.

Arrestaties

Van de ongeveer 2000 mensen die op kwamen dagen op het museumplein zijn er 143 gearresteerd. Vijftien hebben geweld gepleegd; de rest wilde alleen niet naar de politie luisteren. Die tweede groep mocht na een paar uur weer naar huis toe.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws