doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

‘Te sexy foto’s’ kosten Vlaamse psychologe haar baan

Wij wisten niet dat je uiterlijk iets te maken had met je vaardigheid als psycholoog, maar blijkbaar is dat zeker het geval. De Vlaamse psychologe en seksuologe Kaat Bollen is namelijk haar titel kwijt na een tik op de vingers van de tuchtcommissie. Die vonden dat Kaat haar bollen niet mag tentoonstellen op het internet.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
‘Te sexy foto’s’ kosten Vlaamse psychologe haar baan

Sexy zijn, dat mag niet meer in 2021. Althans, dat is de ervaring van Kaat Bollen, wiens problemen allemaal begonnen nadat een collega, die Bollen überhaupt nooit persoonlijk heeft gesproken, een klacht indiende over foto’s van de psychologe. Het gaat om een paar afbeeldingen op Instagram en beelden van Bollen haar presentatie bij een burleskshow.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Te sexy

Ze werd door de Psychologencommissie veroordeeld wegens ‘te sexy’, waarna ze tegen het oordeel in beroep ging. Het mocht echter niet baten, want de hoge heren van de commissie hielden voet bij stuk, waardoor Kaat gedag moet zeggen tegen haar titel. In een verklaring laat ze weten dat ze “er niet bij kan”.

"Waarom is sexy en/of vrouwelijk niet waardig? En sinds wanneer oordelen wij psychologen over de waardigheid van anderen? Moeten wij niet juist een open vizier hebben én authenticiteit aanmoedigen? zegt Bollen, het absoluut niet eens is met het besluit. Toch levert ze wel haar titel in, want in zo’n wereld wil ze niet werken.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws