doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Vrouw steekt granaat uit tweede wereldoorlog thuis in de fik

Wat zou jij doen als je opeens een oud explosief in de handen gedrukt krijgt? Het museum bellen, of misschien de brandweer? Je kunt hem eventueel nog thuis bewaren om aan je vrienden te laten zien. Of je probeert natuurlijk je keuken op te blazen, zoals deze Britse dames deden.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Vrouw steekt granaat uit tweede wereldoorlog thuis in de fik

Bijzondere vondst

Ook in het Engelse Kent is er maar weinig te doen in coronatijd. Net als in Nederland loopt een groot deel van de bevolking maar een beetje rond te struinen om de overgebleven tijd te doden, zo ook de 38-jarige Jodie Crews en haar dochter. Het tweetal maakte een wandeling over het strand toen ze opeens een vreemd object op het strand zagen liggen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Crews was ervan overtuigd dat het om een fossiel of een oud bot zou gaan, dus ze besloot het internet te raadplegen. Ze gooide een plaatje op social media met de vraag of iemand het ding herkende, maar kreeg geen duidelijk antwoord, dus toen besloot ze zelf maar aan het experimenteren te gaan.

Walviskots

De Britse vrouw had het idee dat het wel eens om een stuk walviskots zou kunnen gaan. Een zeldzaam goedje dat bovendien heel waardevol kan zijn. De gevonden granaat had wel iets weg van een brok uitgebraakt walvisvoer, dus de 38-jarige besloot een kleine proef uit te voeren. Als je een stuk braaksel met een hete pook steekt, komt er blijkbaar witte rook vanaf, dus nam ze een gloeiend stuk ijzer en duwde ze het tegen de fossiele granaat.

Vuur en vlam

De bom vloog, niet geheel verbazingwekkend, meteen in de fik. Terwijl de dochter van crews in paniek wegrende, besloot moederlief de granaat in haar hand mee te nemen naar de keuken, waar ze hem vervolgens in de gootsteen smeet. Daar brandde hij eerst nog de halve keuken af, voordat de vlammen met een sisser verdwenen.

Al met al hebben moeder en dochter heel wat geluk gehad na hun onhandige actie. Twee alerte buren belden de brandweer en schoten het tweetal te hulp, waardoor ze uiteindelijk ongedeerd ontkomen zijn.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws