doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

[VIDEO] Argentijnse jongen stuurt zijn voetbal de hemel in voor Maradona

Argentinië is nog steeds in rouw na het plotselinge overlijden van Diego Maradona. Op een middag bij het presidentiële paleis na, waren er maar weinig kansen om nog afscheid te nemen van de legendarische voetballer. Eén jongen, uit eenzelfde omgeving als Maradona, zei op zijn eigen manier vaarwel.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
[VIDEO] Argentijnse jongen stuurt zijn voetbal de hemel in voor Maradona

Taylor Brendan voetbalt niet op een veld, maar op straat, ergens op een verlaten plekje in een achterbuurt van de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Hij kijkt op naar Maradona als een voorbeeld. Een gewone jongen uit een sloppenwijk die uitgroeide tot een wereldster, allemaal dankzij zijn liefde voor voetbal.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Maar nu is Maradona heel plotseling verdwenen en dat laat een leegte achter bij jongens zoals Taylor. De Argentijn was niet alleen een idool voor jonge voetballers uit de sloppenwijken van Argentinië, maar ook iemand die ze zijn leven lang probeerde te steunen via goede doelen en evenementen zoals Soccer Aid.

Bedankt

Ook Taylor had veel aan de hulp van Maradona, maar heeft hem daar nooit voor kunnen bedanken. Nu, na de dood van zijn idool, kreeg hij nog één kans. Hij vroeg zich af of Maradona, waar hij nu ook is, wel de mogelijkheid heeft om nog af en toe een balletje te trappen. Als laatste eerbetoon besloot Taylor daarom zijn eigen afgetrapte en versleten voetbal vast te binden aan een tros ballonnen en de lucht in te laten, zodat zijn bal uiteindelijk bij Maradona in de hemel aan zou komen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws