doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Waarom je online dating zou moeten proberen

Nu corona roet in het eten komt gooien, zijn er nog maar weinig manieren om een partner te ontmoeten. Eigenlijk is de online dating de enige goede optie, maar hoe begin je met zoiets?
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Waarom je online dating zou moeten proberen

Nederland kent zo’n 3 miljoen vrijgezellen, waarvan een groot deel het zeker leuk zou vinden om een relatie te hebben. Op de een of andere manier lukt het hen maar niet om iemand via vrienden, werk of sport te ontmoeten. Nu uitgaan er door corona ook nog even niet van komt, blijft er nog één plek over waar de kans het grootst is om een wederhelft te ontmoeten; via online dating. Waarom je online daten ook echt eens zou moeten proberen, lees je in dit artikel vol voordelen van online dating.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Beginnen met online daten: waarom zou je dat doen?

Misschien vraag je jezelf af waarom je in eerste instantie zou beginnen met online daten. Het antwoord daarop is heel simpel: er zijn ontzettend veel Nederlanders ingeschreven bij diverse datingbureaus. Het leuke van die mensen is dat ze allemaal op zoek zijn naar een potentiële partner. Moet je je even voorstellen dat al die 3 miljoen Nederlanders aan online dating zouden doen. De kans is dan groot dat de liefde van je leven er tussen zit! De keuze is namelijk écht reuze.

Mocht je niet direct iemand kunnen vinden dan is dat uiteraard geen probleem. Elke dag melden nieuwe singles zich aan op dit soort datingsites met als doel iemand te vinden waarmee ze hun leven kun spenderen. Daarom geldt bij online daten eigenlijk altijd: niet geschoten is altijd mis. Kort samengevat: waarom zou je eigenlijk niet beginnen met online daten wanneer je op zoek bent naar een partner? Je hebt immers niets te verliezen.

Voordelen van online dating

Daarom kun je beter vandaag dan morgen beginnen met online daten. De belangrijkste voordelen van online dating zijn:

Lage drempel om iemand aan te spreken

Wanneer je het lastig vindt om in real life zomaar iemand aan te spreken, is online dating ideaal. Je hoeft immers alleen maar wat woorden te typen naar iemand zonder dat diegene ziet dat je verlegen bent of dat er een andere reden is waarom je iemand niet aan durft te spreken. Achter je computer voelt dat toch wat veiliger; hier kun je zonder dat je erover na hoeft te denken een chatbericht naar iemand sturen.

Online dating is niet duur

Een ander voordeel van online dating is dat het je amper geld kost, helemaal wanneer je het vergelijkt met een gewone date. Omdat je iemand eerst online goed leert kennen, hoef je pas daadwerkelijk te daten wanneer jullie dat beiden willen. Het geld wat je normaal bij een date uitgeeft, hoef je in de eerste periode dus nog niet te betalen. Dat kun je beter uitgeven aan een abonnement bij een goed aangeschreven datingsite. Door te beginnen met dating sites te vergelijken, weet je welke site het meest voordelig is én bij jou past.

Je bepaalt je eigen tempo

Wat ook fijn is aan online contact leggen met iemand is dat je dit volledig op je eigen tempo kunt doen. Je bepaalt helemaal zelf wanneer je iemand wel of niet wilt ontmoeten. Heb je het idee dat dat te snel gaat dan hoef je dat nog niet te doen. Mocht je juist meerdere dates in een weekend willen hebben dan kun je dat natuurlijk ook doen. Iedereen is anders met daten en met behulp van online daten kun je precies je eigen tempo aanhouden.

Online daten wanneer jij dat wilt

In tegenstelling tot traditioneel daten kun je online daten wanneer je dat wilt. Ben je bijvoorbeeld iemand die vaak tot laat wakker is of ben je juist vroeg uit de veren? Er is altijd wel iemand online met wie je kunt kletsen. Wat handig is hieraan is dat je meteen kunt checken of iemand óók een avondmens of juist een ochtendmens is. Zo weet je direct of dat een match is of niet. Dit geldt natuurlijk ook voor andere tijdstippen; je kunt chatten wanneer jou dat uitkomt.

Je leert elkaar al kennen

Wat tot slot prettig is aan online daten is dat je iemand al echt goed kunt leren kennen. Natuurlijk komt er een moment waarop je elkaar in het echte leven gaat ontmoeten, maar dit kun je bijvoorbeeld pas doen wanneer je het idee hebt dat je iemand kent. De kans is groot dat je het online al over van alles en nog wat hebt gehad, waardoor het ook weer minder moeilijk is om in het echt te kletsen. Daarmee voorkom je teleurstellingen én het kan je flink van tijd en energie schelen. Die kun je immers beter steken in iemand waar je echt voor wilt gaan.

Zijn er ook nadelen te vinden aan online daten?

Het is altijd goed om kritisch te zijn: net als bij andere dingen in het leven zijn er zeker enkele nadelen te vinden aan online daten. Deze nadelen wegen gelukkig niet zwaarder dan de voordelen ervan, maar het is altijd goed om je even te verdiepen in de mindere punten vplan online dating. Je weet bijvoorbeeld nooit meteen 100% zeker of iemand nog exact zo is zoals op de profielfoto die op een datingprofiel staat. En dat terwijl een foto bepaalt hoe iemands karakter is. Je kunt op een bepaald punt met elkaar gaan videobellen, maar wanneer je dat niet doet weet je niet zeker of iemand er anders uitziet dan op de foto. Hierbij merk je ook niets anders fysieks, zoals een stem of een gezichtsuitdrukking.

Dit kan ook gelden voor de informatie die op een profiel staat weergegeven. Het is niet zo gek dat vrijwel iedereen zichzelf wil verkopen en daarom alleen maar positief over zichzelf is. Onthoud echter dat je de minder goede eigenschappen van iemand ook meestal niet direct leert kennen wanneer je iemand in het echte leven ontmoet. Tot slot is het goed om te weten dat er via gratis datingsites vaak minder mensen binnen jouw wensen beschikbaar zijn. Daarom moet je vrijwel altijd betalen om serieus aan de slag te gaan met online daten. Wanneer je weet dat de kans groot is dat je iemand gaat ontmoeten, is dat wellicht niet heel erg maar een nadeel is het wel.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws