Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Geen succes op Tinder? Blijkbaar helpt ook die foto met je kat geen zak 

Vrouwen willen van je foto aflezen wat voor karakter je hebt. Wat dat ook moge betekenen. 

Geen succes op Tinder? Blijkbaar helpt ook die foto met je kat geen zak 

Even snel een foto kiezen voor een of andere datingapp is er tegenwoordig niet meer bij. Dat selectieproces is hogere wiskunde. Foto zonder shirt? Uit den boze. Foto met je maten? Te verwarrend. Foto met een knoeperd van een karper in je handen? Oók niet goed. Dames, dames, wat werkt dan wel?

Nou, blijkbaar gaat het de vrouwen niet enkel om aantrekkelijkheid. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 43 procent aan de hand van een foto bepaalt hoe iemands karakter ongeveer is. Kortom, een foto waarop je bezipt en bezopen op een festival staat (inclusief pupillen als schoteltjes) gooit geen hoge ogen. Maar wat blijkt? Ook die foto van jou met je huistijger helpt geen ene moer.

Jaknikkers

Onderzoekers aan de Colorado State University en de Boise State University hadden wat tijd om handen en besteedden die kostbare minuten aan baanbrekend onderzoek. Ze waren benieuwd of het in je voordeel werkt om een foto van jezelf met je kat op een datingapp te uploaden. Conclusie: neen, geen goed idee.

Uit het onderzoek waaraan 1388 heteroseksuele mannen deelnamen, blijkt namelijk dat vrouwen de mannen die een kat vasthouden op hun profielfoto minder 'dateable' vonden. Ze zagen die gozers ook als neurotische jaknikkers en beoordeelden hen zelfs als minder mannelijk.

Emancipatie dit, emancipatie dat, en tóch zoeken de dames volgens de onderzoekers vooral naar mannelijkheid in foto’s. Eén schrale troost: vrouwen die zichzelf als echte kattenliefhebbers zien, vinden de foto’s van mannen met kat dan weer wel leuk. Doe er je voordeel mee.