doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Geen succes op Tinder? Blijkbaar helpt ook die foto met je kat geen zak 

Vrouwen willen van je foto aflezen wat voor karakter je hebt. Wat dat ook moge betekenen. 
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Geen succes op Tinder? Blijkbaar helpt ook die foto met je kat geen zak 

Even snel een foto kiezen voor een of andere datingapp is er tegenwoordig niet meer bij. Dat selectieproces is hogere wiskunde. Foto zonder shirt, uit den boze. Foto met je maten, te verwarrend. Foto met een knoepert van een karper in de handen, óók niet goed. Dames, dames, wat werkt dan wel?

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Blijkbaar gaat het de vrouwen niet alleen om aantrekkelijkheid. Uit onderzoek blijkt dat 43 procent aan de hand van een foto bepaalt hoe iemands karakter ongeveer is. Je kunt je voorstellen: een lallende versie van jezelf op een festival gooit geen hoge ogen. Maar ook die foto van jou met je huistijger helpt geen moer.

Niet mannelijk

Onderzoekers aan de Colorado State University en de Boise State University hadden wat tijd om handen en besteedden die kostbare minuten aan baanbrekend onderzoek. Oftewel: ze waren benieuwd of het in je voordeel werkt om een foto van jezelf met je kat op een datingapp te uploaden. En wat blijkt? Het helpt dus niet. Sterker nog: je berooft er je mannelijkheid nogal mee.

Uit het onderzoek waaraan 1388 heteroseksuele mannen deelnamen, blijkt dat vrouwen mannen die een kat vasthouden op hun profielfoto minder dateable vonden. Ze zagen de mannen ook als neurotische jaknikkers en beoordeelden hen als minder mannelijk.

We leven tegenwoordig in een geëmancipeerde maatschappij en toch zoeken de dames volgens de onderzoekers naar mannelijkheid in foto’s. Maar het is niet alleen maar kommer en kwel. Vrouwen die zichzelf als echte kattenliefhebbers zien, vinden de foto’s van mannen met kat dan weer wel leuk.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws