doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Nederlandse vliegende auto mag de straat op

Het is het grootste cliché van sciencefiction: de vliegende auto. Nu is eindelijk het moment gekomen dat deze futuristische creatie werkelijkheid wordt. En het leuke is, de auto die het luchtruim gaat veroveren, komt van Hollandse bodem.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Nederlandse vliegende auto mag de straat op

PAL-V is een Nederlands bedrijf dat een gelijknamige vliegende auto heeft voortgebracht. Het Personal air and Land Vehicle heeft een tijdje geleden zijn eerste nummerbord gekregen, na goedkeuring door de RDW. Nu mag hij dus officieel de weg op. Een klein nadeel is er wel: PAL-V heeft nog geen toestemming om te vliegen, dus we zullen hem voorlopig nog niet zien opstijgen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Het idee van de wagen is simpel. Normaal gesproken is de PAL-V gewoon een soort auto, maar met een druk op de knop transformeert hij in zo’n 5 à tien minuten tot een vliegtuig. Dan is er alleen nog een klein ritje op de startbaan nodig voor je de vliegtuigmotoren aan kan zwengelen en het luchtledige in kan gaan. En het grootste voordeel: hij rijdt gewoon op Euro 95.

De vliegende wagen ligt voorlopig nog niet in de winkel, maar er is al wel een voorzichtige schatting gedaan. De verwachting is dat je hem rond 2023 bij de dealer op kan gaan halen. Enthousiastelingen moeten er wel rekening mee houden dat je in het bezit moet zijn van een autogirovliegbrevet (en een B-rijbewijs natuurlijk).

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws