doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Bizar: Canadese ‘ridder’ pleegt aanslag met zwaard tijdens Halloween - twee doden en vijf gewonden

In de stad Quebec in het oosten van Canada heeft een bizarre aanslag plaatsgevonden. Een man in middeleeuwse kleding, gewapend met een sabel liep rond door de stad waar hij verschillende mensen aanviel.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Bizar: Canadese ‘ridder’ pleegt aanslag met zwaard tijdens Halloween - twee doden en vijf gewonden

Rond tien uur op zondagavond ging een 24-jarige man de straten van Quebec op, waar hij meteen iemand met zijn zwaard aanviel. Getuigen die de politie belden, vertelden dat hij ‘middeleeuwse kleding’ droeg. Agenten verspreidden meteen het nieuws dat mensen binnenshuis moesten blijven met de deur op slot, terwijl zij jacht maakten op de ‘ridder’.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

De politie ging met speurhonden en patrouillewagens op zoek naar de man, die probeerde zoveel mogelijk schade aan te richten. In totaal wist hij zeven mensen te verwonden, van wie twee de aanval niet hebben overleefd. Het lijkt alsof hij willekeurige mensen aangevallen heeft. Een motief voor de aanslag is nog niet bekend.

Rond één uur ’s nachts kreeg de politie een melding waarin werd verteld dat de misdadiger zich in een struik verborgen zou houden. Niet veel later wist de politie de man aan te houden, waarna hij naar het ziekenhuis werd gebracht. De reden voor de ziekenhuisopname is niet bekend. Bij een hotel in de buurt trof de politie zijn auto aan, waar hij meerdere jerrycans met benzine verstopt had, samen met de koker van het zwaard.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws