Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wereldberoemde bikini uit James Bond wordt geveild voor 500.000 dollar

Bijna 60 jaar geleden werd één van de bekendste scènes uit James Bond gefilmd. De wereld keek met open mond toe toen Ursula Andress in haar bikini het strand op kwam lopen. Dat de bikini van de bloedmooie actrice nog steeds indruk maakt, is wel duidelijk, want bij een veiling lijkt het kledingstuk voor een half miljoen verkocht te gaan worden.

Wereldberoemde bikini uit James Bond wordt geveild voor 500.000 dollar

Er zijn weinig kledingstukken die zo’n grote impact hebben gemaakt op de geschiedenis van zowel film als mode. Mannen hebben heel wat te danken aan deze bikini, want het heeft voor een aantal belangrijke gebeurtenissen gezorgd. Voordat Dr. No in de bioscoop kwam, werden er nog nauwelijks bikini’s gedragen. De meeste dames liepen vooral in badpakken rond, maar dat was na deze film niet langer het geval. Bovendien zorgde het optreden van de bloedmooie Ursula ook voor het ontstaan van het fenomeen van de Bondgirl.

Niet de eerste veiling

Het is niet de eerste keer dat deze bikini geveild zal worden. In 2001 ging het beroemde kledingstuk voor 45.200 dollar de deur uit. Inmiddels is de verwachtte prijs dus meer dan tien keer zo hoog geworden. Tijdens de eerste veiling werd overigens verwacht dat de bikini meer dan 50.000 dollar op zou gaan leveren, maar dat was niet het geval. Of de hoge verwachting dit keer wel gehaald zal worden, moet nog blijken.

Entertainment
  • <a href="https://www.cinemablend.com/news/2556465/james-bond-dr-no-bikini-aka-the-most-famous-bikini-in-the-world-could-go-for-a-lot-of-money">https://www.cinemablend.com/news/2556465/</a>
  • Still Dr. No