doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Houthakken als sport: Stihl Timbersports

Op zaterdag 3 oktober wordt het Benelux Kampioenschap sporthouthakken georganiseerd. De beste houthakkers nemen het tegen elkaar op in een strijd om zich te kwalificeren voor het wereldkampioenschap dat plaats zal vinden in München. Heb je geen idee hoe sporten met een bijl en een boomstam eruitziet? Maak je geen zorgen: wij leggen het aan je uit.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Houthakken als sport: Stihl Timbersports

In totaal zijn er zes onderdelen bij het Benelux Kampioenschap: drie met een bijl en drie met een zaag. Een voorbeeld van de onderdelen waarbij een bijl wordt gebruikt, is de onderhand chop, waarbij deelnemers zo snel mogelijk een boomstam doormidden moeten hakken terwijl ze met beide benen op de desbetreffende stam staan.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Ook de kettingzaag wordt gebruikt tijdens het kampioenschap, tijdens het onderdeel ‘hot saw’. Deelnemers moeten hierbij zo snel mogelijk drie dunne plakken uit een klein deel van een boomstam afzagen. Het is een onderdeel dat zowel om snelheid als precisie draait.

Aan het Benelux Kampioenschap doen zeven Nederlanders en zeven Belgen mee. Naast het gewone kampioenschap, vindt er dit jaar ook nog een extra wedstrijd plaats. Normaal gesproken is er een WK voor teams, maar aangezien dat door de veiligheidsmaatregelen in verband met het coronavirus niet door kan gaan, wordt er een Team cup der lage landen gehouden. Dit neemt de vorm aan van een estafetterace tussen de vijf beste houthakkers van Nederland en België.

Zowel deze nieuwe race als het Benelux Kampioenschap zijn te zien via de livestream van Stihl Timbersports. Ben je nieuwsgierig geworden, schakel dan in op zaterdag 3 oktober. Wij kijken in ieder geval mee!

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws