doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Ferrari-rijder van weg geplukt met 262 km/u op de teller 

Opgehitste typetjes die over de wegen racen alsof het hun eigen privé-circuit is. We kennen 't in Nederland. Ook in Frankrijk zijn ze bekend met zulke idioterie. Afgelopen weekend plukte de politie in Cannes een 37-jarige man van de weg die met z’n dure bak de Franse wegen teisterde. 
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Ferrari-rijder van weg geplukt met 262 km/u op de teller 

Het kostte de politie dit weekend flinke inspanning om in het normaal zo verfijnde Cannes een Ferrari 488 van de weg te halen. De bestuurder van de wagen scheurde als een halve gare over de boulevards van de badplaats. Stoppen? Dat woord stond niet in het woordenboek van het gevaarte. Stoptekens van de politie zag de Ferrari-rijder enkel als suggestie en die negeerde hij dan ook maar voor het gemak. Alles voor een beetje adrenaline op de weg.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Met een blokkade lukte het de agenten uiteindelijk om de over het paard getilde aso tegen te houden. Enig berouw toonde de bestuurder niet. Hij was nogal woedend toen de agenten hem stopten en weigerde een blaastest te ondergaan. Een arrestatie volgde. Een blik op de boordcomputer van de 488 liet vervolgens blijken dat de wagen 262 kilometer per uur had bereikt. Justitie vogelt nu uit of dat op de openbare weg is gebeurd. Tot die tijd is de oproerkraaier in ieder geval de beschikking over zijn Ferrari kwijt.

Laatste nieuws