Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Sergio Perez heeft corona en doet niet mee aan de Britse GP

Sergio Perez zal niet deelnemen aan de GP van Groot-Brittannië aanstaande zondag in Silverstone. De Mexicaanse coureur is namelijk positief getest op corona.

Sergio Perez Corona

Het coronavirus heeft nu ook het rijderskamp in de Formule 1 bereikt. Gisteravond laat werd bekend dat Sergio Perez positief getest is op corona. Daardoor mag de Mexicaan aanstaand weekend niet in actie komen tijdens de GP van Groot-Brittannië, net als het weekend daarop.

De FIA stuurde de volgende verklaring uit: "Following today’s announcement that Sergio Perez of the BWT Racing Point Formula 1 Team produced an inconclusive test result for COVID-19 at the Silverstone Circuit ahead of the 2020 FIA Formula 1 British Grand Prix, the FIA and Formula 1 can now confirm that the result of his re-test is positive. Perez has entered self-quarantine in accordance with the instructions of the relevant public health authorities, and will continue to follow the procedure mandated by those authorities."

Naast Perez is een groep medewerkers van Racing Point die de laatste tijd contact hadden met de coureur in quarantaine gegaan. Overigens geeft Perez in een video al laten weten dat het helemaal goed met hem gaat, en dat hij geen verschijnselen heeft. Hij is alleen positief getest, maar is dus niet 'ziek'. Gelukkig maar!

Vervanger

Zijn vervanger wordt niet zijn landgenoot Esteban Gutierrez, die aanvankelijk in beeld kwam. Gutierrez is een van de testcoureurs van Mercedes en staat ook klaar om in te vallen in bij de door de Duitse krachtbronnen aangedreven teams. De voorkeur van Racing Point gaat echter uit naar Nico Hulkenberg. De Duitser reed vorige seizoenen voor Renault, maar was in het verleden een vaste kracht bij Force India. Dat team is uiteraard de voorganger van het huidige Racing Point.

Hulkenberg kwam in de Duitse GP van vorig jaar het dichtst bij een podiumfinish toen hij in de regenrace op een tweede plek terechtkwam, maar toch de baan af gleed. Met zijn 177 starts was hij de meest ervaren rijder zonder enige podium in zijn carrière. Nu de Racing Points rijden als reserve-Mercedessen, is dit wellicht eindelijk die grote kans op het podium voor Hulkenberg. Zo krijgen we zondag misschien een hele spannende race in de race: kan Hulkenberg het waarmaken?

Grappenmakerij

Uiteraard waren er meerdere gegadigden voor de plek van Perez. Giedo van der Garde was er in ieder geval als de kippen bij om zich 'op te offeren'...

Sport
  • Autobahn.eu
  • ANP