De voordelen van een in ear systeem voor muzikanten

Wat is een in ear systeem eigenlijk? En waar is het goed voor? En wat is het verschil met een koptelefoon. Dat gaan we je uitleggen.
De voordelen van een in ear systeem voor muzikanten

In-ear systemen

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Steeds meer hobby-muzikanten gebruiken ze: in ear systemen. Waar vroeger allen professionele muzikanten met deze kekke oorspeakers aan de haal gingen, kiezen ook steeds meer hobby-muzikanten voor een headsetje. Maar wat is nou eigenlijk het voordeel van een in ear systeem?

Preciezer geluid

'Vroegâh' bestond deze technologie nog niet. Bands waren aangewezen op de speakers op het podium als ze hun eigen geluid goed wilden horen. En het afstellen van die speakers steekt nogal nauw, want voor je het weet heb je te maken met een overheersende baslijn of vallen de vocals totaal weg. Met een in ear systeem kan iederen muzikant het geluid zo afstellen dat het voor hem of haar prettig werkt. Je kan dus een heel precieze afstemming doen van welke geluidsniveaus voor jou van belang zijn.

Minder gehoorschade

Doordat je het geluid middels een in ear systeem heel precies kan afstemmen, heb je niet meer te maken met blazende speakers op het podium, waarvoor je dan weer speciale dempende oordoppen nodig hebt. In in ear systeem is alles in één. Een veilige optie voor je trommelvliezen dus.

Vrij bewegen

'Ja, maar je kan toch ook gewoon een koptelefoon opzetten?'. Klopt. Maar ziet er ten eerste al een stuk minder cool uit, en ten tweede geeft het je minder bewegingsvrijheid aangezien de meeste koptelefoons nog steeds op een speaker aangesloten dienen te worden. Een in ear systeem biedt je wel de bewegingsvrijheid die je wil.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws