Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gerard Joling en minister-president Mark Rutte gaan een plaat maken

De minister-president en Joling zijn bekenden van elkaar en zijn nu van plan hun krachten te bundelen. Ze gaan samen een plaat opnemen. Niet zomaar natuurlijk, nee voor het goede doel.

Gerard

Bij Shownieuws heeft de zanger al eens laten doorschemeren dat hij best een samenwerking ziet zitten met de minister-president. Afgelopen vrijdag in de uitzending van Radio 538, bevestigt Joling bij Frank Dane in de middagshow dat er zeer zeker iets aan zit te komen.

Een eigen plaat

We hebben onlangs al twee keer mogen genieten van de combinatie Rutte en Joling in de uitzendingen van Vandaag Inside. Dat de voorkeur van Mark Rutte naar Gerard uitgaat, is niet per se een verrassing. Ze kennen elkaar al jaren en het klikt goed. Volgens de Mediacourant had Mark Rutte ook de voorkeur bij het programma van Wilfred, René en Johan voor Joling als extra gast. Dat de zanger ook in de uitzending aanwezig was, toen Rutte aan tafel zat bij de heren, was dus geen toeval.

Joling onthult in de uitzending van Radio 538 bij Frank Dane dat dat ze samen een plaat opnemen en dat de minister-president aardig piano kan spelen. "Ja dat gaan we doen, voor een goed doel", zegt de zanger.

Vrijgezelle mannen

Joling is op het moment een nieuw liedje aan het opnemen met de titel 'Ik blijf altijd vrijgezel'. Toepasselijk, aangezien beide mannen geen partner hebben. Wanneer Dane vraagt of Gerard begrijpt dat Rutte vrijgezel is, zegt Joling dat hij dat begrijpt, "zeker met zo'n drukke baan". De radiopresentator vraagt zich vervolgens af of de zanger denkt dat de partner van Rutte een man of vrouw gaat zijn. Gerard geeft aan hier niet over na te hebben gedacht. Wanneer Dane doorgaat en vraagt naar de radar van Joling, waarbij hij doelt op een hele specifieke radar, geeft de zanger (na wat gemompel) het volgende antwoord: "Ik ben daar totaal niet geïnteresseerd in."

Of Mark met het nummer 'Ik blijf altijd vrijgezel' mee gaat blèren is dus nog vraag, waarschijnlijk niet. De kans dat het een kerstnummer wordt, is ook vrij klein, want hier gaat de voorkeur van de minister-president absoluut niet naar uit. Het blijft dus afwachten. Spannend.

Entertainment
  • Shownieuws, Radio 538, Mediacourant
  • NL Beeld / _Patrick van Emst